Home « dietă « Ce trebuie să mâncăm pentru a avea oase puternice?

Ce trebuie să mâncăm pentru a avea oase puternice?

Adaugat pe 03 aprilie 2013

lapteSănătatea oaselor este esenţială pentru a ne menţine mobilitatea şi independenţa. Oasele fragile sau subţiri sunt mai uşor de prevenit decât de tratat. Puteţi începe chiar acum să vă îmbunătăţiţi dieta pentru a avea oase mai puternice! Combinată cu exerciţii fizice regulate, o dietă sănătoasă este unul dintre cele mai importante aspecte care contribuie la întărirea oaselor. Pentru a avea o dietă sănătoasă pentru oase puternice, probabil ştiţi deja, aveţi nevoie de calciu.

Lapte

Pentru a avea oase puternice, va trebui să includeţi laptele în dieta dumneavoastră, deoarece este una dintre cele mai bune surse de calciu. Optaţi pentru lapte cu puţină grăsime sau degresat. În afară de calciu, laptele mai conţine şi fosfor, vitaminele A, D şi B12, potasiu, riboflavine şi magneziu.

Iaurt şi brânză

Iaurtul şi brânza sunt obţinute din lapte, conţin proteine şi o cantitate puţin mai mică de calciu în comparaţie cu laptele. Alegeţi branza cu puţină grăsime, deoarece branza grasă conţine grăsimi saturate, care duc la apariţia bolilor de inimă.

Nuci şi seminţe

Nucile şi seminţele sunt bogate în vitamine esenţiale şi nutrienţi. Migdalele, fisticul şi seminţele de floarea soarelui sunt surse importante de calciu. Arahidele şi migdalele conţin potasiu, acesta prevenind pierderea calciului prin urină. Nucile şi seminţele de in conţin o cantitate însemnată de acizi graşi Omega 3.

Peşte de apă sărată

Vitamina D facilitează absorbţia de calciu în organism. Sardinele şi somonul sunt surse importante de vitamina D. Somonul conţine, de asemenea, şi Omega 3.

Suc de portocale

Sucul de portocale este o sursă naturală de calciu, fiind o opţiune pentru persoanele care nu agreează laptele.

Legume cu frunze verzi

Broccoli şi napii conţin, de asemenea, calciu. Nu toate legumele cu frunze verzi au aceleaşi proprietăţi, Spanacul, de exemplu, conţine cantităţi însemnate de calciu, dar conţine şi oxalat, acesta împiedicând absorbţia calciului în organism. Chiar dacă spanacul se află pe lista cu legume bogate în calciu, acesta nu este absorbit niciodată în organism.

Sursa: diet.ygoy.com - Sursa foto: healthmeup.com

Comentarii

Articole similare

Sfaturi pentru a reduce durerea de spate

Cu toţíi ne confruntăm la un moment dat în viaţă cu durerea de spate. Indiferent de  cauza apariţiei durerii de spate, aceasta este cu adevărat...

Beneficiile stretchingului

Stretchingul are o multitudine de beneficii. Dacă începeți un program de stretching, veți observa următoarele beneficii: diminuarea durerilor, creșterea nivelului de energie, îmbunătățirea flexibilității...

Dieta pegan - cum slăbim sănătos

Dieta pegan reprezintă p combinație între dieta paleo și cea vegan. Urmată corect, dieta pegan poate reprezenta o altă opțiune pentru o alimentație sănătoasă, fără zahăr și alimente procesate...

Cum învingem pofta de dulce

Dacă aveți poftă de morcov sau de măr, e perfect. Dar dacă, asemenea majorității oamenilor, aveți pofte mai puțin sănătoase, urmați sfaturile de mai jos pentru a nu cădea pradă...

Chia - beneficii pentru sănătate

În limba Nahuatl 'chian' înseamnă 'uleios', de aici provenind numele semințelor chia. Semințele chia conțin fibre, proteine, grăsimi, calciu, magneziu...

Ce să mâncăm pentru a avea păr şi unghii puternice

Atunci când vorbim despre păr şi unghii sănătoase şi puternice, o dietă echilibrată nu ar trebui subestimată. Alimentele bogate în anumiţi nutrienţi sunt benefice pentru un păr sănătos şi pentru unghii tari...
Publicitate