Home « dietă « Ce sunt superalimentele?

Ce sunt superalimentele?

Adaugat pe 05 aprilie 2013

acaiSuperalimentele poartă această denumire datorită faptului că sunt alimente naturale, care conţin o multitudine de vitamine, minerale şi antioxidanţi. Prin integrarea unei varietăţi de astfel de alimente în dieta noastră, sănătatea se va îmbunătăţi considerabil.

Açai

Açaiul provine din pădurile tropicale din America de Sud şi este folosit cu succes pentru a pierde în greutate şi în lupta împotriva îmbătrânirii. Acest fruct conţine foarte mulţi antioxidanţi, care ajută în lupta împotriva împotriva bolilor de inimă şi a cancerului. De asemenea, este unul dintre puţinele fructe care conţin acid oleic, aceeşi grăsime sănătoasă ca cea din uleiul de măsline. Deoarece açaiul se găseşte foarte rar în stare naturală, acesta se comercializează îngheţat sau în tablete, pudre şi sucuri. Cu toate acestea, este de preferat ca sucurile să fie evitate, deoarece acestea conţin zahăr. Açaiul îngheţat se poate folosi în prepararea de smoothie-uri în combinaţie cu alte fructe - fiind o alegere sănătoasă, fără alte adaosuri indezirabile.

Fructe Goji

Fructele Goji sunt foarte bogate în vitamina C. De câteva secole, fructele Goji sunt folosite de către botaniştii chinezi pentru a trata circulaţia proastă şi pentru a stimula sistemul imunitar. Nu s-au realizat cercetări ştiinţifice care să ateste aceste efecte, însă nu există nicio îndoială asupra compuşilor şi antioxidanţilor atât de benefici existenţi în fructele Goji.

Pudră de cacao

Cacaoa, la fel ca ciocolata, conţine flavonoide, cunoscute pentru faptul că scad tensiunea arterială şi îmbunătăţesc circulaţia sângelui spre inimă şi creier.

Atunci când achiziţionaţi cacao, uitaţi-vă atent pe ambalaj - dacă scrie cacao alcalinizată înseamnă că aceasta a fost procesată şi 90% dintre antioxidanţi s-au pierdut. Optaţi pentru cacao neprelucată, deoarece conţine fitochimicale şi antioxidanţi.

Alge

Plantele crescute în mare sunt bogate în acizi graşi Omega 3, care previn atacul de cord şi accidentul vascular cerebral. Algele conţin şi minerale, precum calciul şi magneziul, dar şi fier, potasiu, iod şi zinc.

Chefir

Chefirul este o băutură străveche, originară din Rusia. La gust se aseamănă cu iaurtul. Chefirul este produs din lapte fermentat şi este uşor acrişor. Popularitatea lui a crescut în ultimii ani datorită interesului tot mai accentuat pentru probiotice, despre care se cunoaşte că stimulează sistemul imunitar şi că ajută digestia.

Seminţele de cânepă

În ciuda faptului că sunt înrudite cu marijuana, seminţele de cânepă nu conţin nicio urmă a ingredientului psihoactiv din marijuana. Seminţele de cânepă sunt bogate în proteine şi conţin aminoacizi necesari pentru creştere şi regenerare. Seminţele de cânepă conţin şi o doză importantă de acizi graşi Omega 6 şi Omega 3, surse importante de aminoacizi, magneziu şi potasiu. Pot fi adăugate în supe, salate, pilafuri.

Sursa: www.realsimple.com - Sursa foto: www.the-perfectshape.com

Comentarii

Articole similare

Sfaturi pentru a reduce durerea de spate

Cu toţíi ne confruntăm la un moment dat în viaţă cu durerea de spate. Indiferent de  cauza apariţiei durerii de spate, aceasta este cu adevărat...

Fructul Sharon (kaki) - beneficii pentru sănătate

Sharon sunt fructe exotice, cu un gust delicios, însă beneficiile acestora sunt mult mai numeroase. Printre acestea se numără abilitatea de a îmbunătăți vederea, reducerea semnelor îmbătrânirii...

Cum învingem pofta de dulce

Dacă aveți poftă de morcov sau de măr, e perfect. Dar dacă, asemenea majorității oamenilor, aveți pofte mai puțin sănătoase, urmați sfaturile de mai jos pentru a nu cădea pradă...

Chia - beneficii pentru sănătate

În limba Nahuatl 'chian' înseamnă 'uleios', de aici provenind numele semințelor chia. Semințele chia conțin fibre, proteine, grăsimi, calciu, magneziu...

Fructe permise persoanelor cu diabet (2)

Merele, cireșele, prunele negre și guava au beneficii multiple pentru persoanele bolnave de diabet. Alături de aceste fructe cu proprietăți deosebite, se numără și:

Fructe permise persoanelor cu diabet (1)

Diabetul este o tulburare a metabolismului, caracterizată printr-un nivel crescut al zahărului în sânge (glucozei). Diabetul poate fi de tipul 1 (corpul nu poate produce insulină) sau de tipul 2 (corpul nu poate...
Publicitate