Home « fashion & style « Ce haine purtăm - în funcție de forma corpului (2)

Ce haine purtăm - în funcție de forma corpului (2)

Adaugat pe 05 februarie 2014

Corp în formă dreptunghiulară

haine potrivite

Dacă aveți cam aceeași dimensiune în zona pieptului, a taliei și a șoldurilor, aveți o formă a corpului asemănătoare unui dreptunghi. De obicei, persoanele cu această formă a corpului au picioare subțiri, trunchiul alungit și piept mic, grăsimea fiind distribuită în mod egal. Hainele alese trebuie să evidențiați zonele plăcute ale corpului și să creeze iluzia unor curbe.

- Ce haine vi se potrivesc

 • haine potriviteDacă vă încadrați în această categorie, cu siguranță aveți niște picioare foarte plăcute – astfel, va trebui să le evidențiați purtând fuste scurte, atunci când este posibil.
 • Purtați bluze și rochii care au curele în culori contrastante. Astfel, veți crea iluzia unei talii mai subțiri.
 • Investiți într-un sutien cu push-up, pentru mai mult volum în partea de sus a corpului.
 • Jeanșii mulați și colanții sunt perfecți pentru această formă a corpului – folosiți-i în avantajul dumneavoastră!
 • Imprimeurile adaugă mai multă dimensiune, indiferent de formă. Achiziționați tricouri, rochii și fuste cu imprimeuri interesante.

- Ce haine să evitați

 • Evitați bluzele care au decolteul foarte mic, deoarece vor da impresia de piept mai mic decât este în realitate. Optați pentru decolteu adânc în forma de V, deoarece va face pieptul să pară mai curbat.
 • Evitați hainele prea largi, deoarece nu evidențiază nicio formă. Dacă vreți să purtați o bluză sau o rochie mai largă, alegeți și o curea care să evidențieze talia.

Corp cu formă rotundă

haine potrivite

De obicei, femeile cu forme rotunde au talia mai mare decât șoldurile și decât pieptul. De asemenea, această formă a corpului este caracterizată prin sâni și picioare mai generoase. Pentru a vă îmbunătăți aspectul, tot ceea ce trebuie să faceți este să dați impresia de talie mai subțire – purtând hainele potrivite.

- Ce haine se potrivesc

 • haine potrivitePurtați haine strâmte în talie, pentru a o subția.
 • Optați pentru fuste în forma literei A, deoarece fac șoldurile să pară mai curbate, iar talia mai subțire.
 • Deși curelele subțiri ar putea părea potrivite pentru a sublinia talia, curelele mai late sunt mai recomandate, deoarece pot fi strânse puțin mai mult și pot da impresia unei talii mai mici.
 • Vizitați un magazin de lenjerie de calitate și alegeți un corset. Corsetele pot diminua talia cu câțiva centimetri buni. Asigurați-vă că alegeți un corset comod și atrăgător, care să vă facă plăcere să îl purtați.
 • Bluzele petrecute evidențiază mai mult bustul, dând impresia unei forme a corpului asemănătoare unei clepsidre.
 • Bluzele strânse sub bust sunt o opțiune bună, de asemenea, deoarece acestea atrag tenția asupra sânilor și o distrag de la zonele-problemă.

- Ce haine să evitați

 • Evitați jeanșii largi, deoarece dau mai mult volum. Optați, în schimb, pentru pantaloni drepți sau evazați, deoarece dau impresia de picioare mai lungi și mai subțiri. Alegeți pantaloni în nuanțe mai închise, deoarece acestea au efect vizual de subțiere.
 • Pentru a evita apariția "colăceilor" alegeți pantaloni cu talie medie sau înaltă.
 • Evitați bluzele prea scurte sau foarte mulate, deoarece se pot ridica ușor. Optați pentru bluze puțin mai lungi.

Corp cu formă de clepsidră

haine potrivite

Forma de clepsidră este considerată a fi cea mai atrăgătoare. Se caracterizează prin bust proeminent, talie subțire și șolduri curbate. Dar, la fel ca în cazul celorlalte forme, hainele nepotrivite pot distrage atenția de la aspectele pozitive.

- Ce haine vi se potrivesc

 • haine potriviteAlegeți bluze cu decolteu în formă de inimă, deoarece evidențiază bustul.
 • Purtați jachete care sunt mulate în talie, pentru a evidenția și mai mult talia.
 • Purtați fuste în formă de creion, deoarece vor evidenția talia subțire, cât și șoldurile curbate. Inserați marginea tricoului sau a bluzei în fustă, pentru a evidenția și mai bine talia.
 • Forma corpului dumneavoastră permite o varietate de stiluri de pantaloni. Puteți purta pantaloni evazați atunci când ieșiți în oraș, sau pantaloni drepți când mergeți la serviciu.

- Ce haine să evitați

 • Evitați hainele foarte strâmte, deoarece fac curbele să pară nenaturale sau supradimensionate.
 • Nu ascundeți forma corpului în spatele unor haine largi. Bucurați-vă de forma corpului dumneavoastră!

» Citiți și "Ce haine purtăm – în funcție de forma corpului (1)"

Sursa: sheknows.ca
Sursa foto: sheknows.com - dresswithpress.com - 20dresses.com

Comentarii

Articole similare

Cum ne îmbrăcăm la un festival de muzică

Creați o ținută de vestimentară demnă de invidiat, pentru cel mai tare festival al verii! Aflați în continuare care sunt cele mai interesante look-uri pentru un festival în sezonul cald...

Cum purtăm rochiile tricotate

Rochia tricotată reprezintă un articol de îmbrăcăminte versatil, care poate fi purtat într-o multitudine de moduri. Este foarte confortabilă și poate...

Ce se poartă în sezonul toamnă / iarnă 2014

O dată cu venirea toamnei, trebuie să ne refacem stocul de pulovere călduroase și viu colorate și să ne cumpărăm încălțări noi. În 2014, se poartă hainele de un albastru electric...

Cum purtăm hainele și accesoriile în nuanțe de galben

Dacă ținutele dumneavoastră au nevoie de prospețime, încercați să inserați elemente în nuanțe de galben. Nu trebuie să exagerați, deoarece prea mult galben poate avea un efect nedorit. Cu câteva detalii...

Ce haine se poartă în vara 2014

Chiar dacă v-ați informat deja cu privire la ceea ce se poartă în primăvara/ vara anului 2014, în acest articol veți descoperi ce articole vestimentare pot fi purtate cu ușurință de orice femeie...

Cum purtăm o pălărie

Indiferent dacă vreți să purtați o fedora, o pălărie de soare sau o pălărie fashion, trebuie să respectați aceleași reguli. Pentru a alege pălăria potrivită, trebuie să se ia în considerare forma...
Publicitate