Home « sănătate « Cauzele unui sistem imunitar slăbit

Cauzele unui sistem imunitar slăbit

Adaugat pe 16 mai 2014

imunitate slabitaO multitudine din obiceiurile zilnice fac rău sistemului imunitar. Dacă înlăturați sau diminuați aceste aspecte, veți observa o îmbunătățire a sănătății dumneavoastră.

Sistemul imunitar este afectat de:

• Lipsa somnului. Privarea de somn dăunează sistemului imunitar la fel de mult ca orice stres și reduce abilitatea corpului de a se regenera. Produce, de asemenea, inflamație și agravează bolile de inimă.

• Zahărul și produsele procesate . Cea mai dăunătoare sursă de zahăr este reprezentată de sucurile dulci, cum ar fi cel de portocale sau de mere, deoarece acestea conțin mai mult zahăr decât sucurile din comerț, cum ar fi, de exemplu, Coca Cola.

• Toxinele, cum ar fi aditivii, pesticidele și alte substanțe dăunătoare din mâncărurile pe care le consumăm.

imunitate slabita• Disputele, în special cele care includ o persoană dragă.

• Stresul, frica, furia, îngrijorarea - toate emoțiile negative afectează sistemul imunitar. Sentimentul de vină dăunează, de asemenea. Experimentând sentimente negative pentru o perioadă mai mare de timp va avea ca rezultat apariția bolilor. Resimțim epuizarea atunci când sistemul imunitar este slăbit.

Chiar și filmele sau jocurile video care stimulează teama, anxietatea, furia, sentimentul de a fi fără scăpare sau oricare alte sentimente negative vor afecta sistemul imunitar, chiar și după ce aceste activități au luat sfârșit.

Studiile realizate au indicat efectele privitului la diferite tipuri de canale de televiziune. În timp ce oamenii priveau filme care induceau sentimente de anxietate și frică, celulele sistemului imunitar au dispărut din sângele privitorilor. Fără întârziere. În timpul vizualizării unui film cu un mesaj pozitiv, celulele sistemului imunitar au reapărut, ca prin magie. Râsul a avut un efect pozitiv asupra sistemului imunitar.

imunitate slabitaDescoperirea faptului că gândurile noastre au un efect major asupra sistemului imunitar a dus la apariția unei noi ramuri în știință, numită psihoimunologie.

• Alimentele modificate genetic. Acestea sunt destul de noi, iar siguranța consumului lor nu este încă stabilită. Cu toate acestea, o serie de studii realizate au demonstrat că alimentele modificate genetic au efecte foarte dăunătoare pentru persoanele care le consumă. Este recomandat să evitați toate aceste produse. Până în prezent, firmele care produc aceste produse nu respectă legea, deoarece etichetele ar trebui să precizeze dacă produsul a fost modificat genetic. Pentru a evita aceste alimente, alegeți doar pe cele organice.

• Stresul și grăbitul, fără a avea timp de odihnă și regenerare. Opriți-vă. Respirați. Simțiți.

• Stimulentele. Nu vă bazați pe o pastilă sau pe o ceașcă de cafea pentru a vă reveni atunci când vă simțiți slăbit. Această abordare vă poate face rău, deoarece vă stimulează fără a elimina ceea ce slăbește sistemul imunitar.

imunitate slabita• Electronicele: timpul petrecut în fața ecranelor (telefonului, televizorului, calculatorului, jocurilor video), aproape de echipamentul electronic sau aproape de cablurile de alimentare electrică.

Limitați expunerea la semnalele wireless ale computerului, oprind wireless-ul în timpul somnului. De asemenea, evitați să stați lângă liniile de înaltă tensiune, centrale nucleare etc.

• Drogurile ocazionale, țigările și alcoolul. Orice cantitate are un efect. Folosirea repetată poate intensifica efectele negative. Dacă doriți să vă recuperați în urma unei boli, evitați drogurile, țigările și alcoolul.

• Lactatele sau produsele care conțin lapte, cum ar fi frișca, untul etc. Acestea nu atacă sistemul imunitar, dar adulții care au consumat lactate au fost mai predispuși la răceli, deoarece aceste produse duc la apariția congestiei, prin producerea unei cantități mai mari de mucus. Consumarea lor a dus la vindecarea mai dificilă a răcelilor.

Pentru un sistem imunitar puternic, va trebui să vă schimbați stilul de viață. Poate chiar să vă schimbați jobul. Eliminarea tuturor aspectelor care dăunează sistemului imunitar ar putea părea imposibilă la început, însă puteți elimina doar câteva, pentru început. Veți vedea rezultatele uimitoare asupra dispoziției și sănătății dumneavoastră.

Sursa: healing-oceans-family-wellness-center.com
Sursa foto: thenaturalpower.com - womansday.com - eng.kantiana.ru - flickr.com (cavan images)

Comentarii

Articole similare

Efectele diferitelor tipuri de droguri

Denumirea de drog se referă la orice substanță (cu excepția alimentelor și a apei) care, atunci când este consumată, afectează funcțiile fizice și psihice ale corpului...

Fructul Sharon (kaki) - beneficii pentru sănătate

Sharon sunt fructe exotice, cu un gust delicios, însă beneficiile acestora sunt mult mai numeroase. Printre acestea se numără abilitatea de a îmbunătăți vederea, reducerea semnelor îmbătrânirii...

Dieta pegan - cum slăbim sănătos

Dieta pegan reprezintă p combinație între dieta paleo și cea vegan. Urmată corect, dieta pegan poate reprezenta o altă opțiune pentru o alimentație sănătoasă, fără zahăr și alimente procesate...

Cum învingem pofta de dulce

Dacă aveți poftă de morcov sau de măr, e perfect. Dar dacă, asemenea majorității oamenilor, aveți pofte mai puțin sănătoase, urmați sfaturile de mai jos pentru a nu cădea pradă...

10 obiceiuri care vă răpesc fericirea

Noi suntem rezultatul acțiunilor noastre. Obiceiurile zilnice ne influențează, acestea având o influență pozitivă sau negativă asupra noastră. Iată câteva exemple de obiceiuri...

Semne că a venit timpul să vă dați demisia

Sunteți permanent stresat de serviciul dumneavoastră? La serviciu simțiți că nu este locul potrivit pentru dumneavoastră? Ați avut parte de abuz verbal la serviciu? Conform experților acestea sunt...
Publicitate