Home « Exerciţii fizice « Beneficiile unei activităţi fizice regulate

Beneficiile unei activităţi fizice regulate

Adaugat pe 27 martie 2013

exercitii fiziceDoriţi să vă simţiţi mai bine, să aveţi mai multă energie şi poate chiar să trăiţi mai mult? Dacă da, atunci ar trebui să luaţi în considerare exerciţiile fizice. Beneficiile pentru sănătate ale unei activităţi fizice regulate sunt greu de ignorat:

Exerciţiile controlează greutatea

Exerciţiile fizice previn creşterea excesivă în greutate şi ajută la pierderea kilogramelor în plus. Atunci când realizaţi o activitate fizică, ardeţi calorii. Cu cât este mai intensă activitatea, cu atât sunt arse mai multe calorii. Dacă nu aveţi timp pentru a efectua exerciţii fizice, atunci deveniţi mai activi pe parcursul zilei: renunţaţi la lift şi optaţi pentru scări, realizaţi mai multe treburi casnice.

Exerciţiile combat bolile

Vă faceţi griji cu privire la bolile de inimă? Speraţi să preveniţi tensiunea mare? Indiferent de greutatea dumneavoastră actuală, dacă sunteţi activi se va îmbunătăţi activitatea colesterolului bun (HDL) şi vor scădea trigliceride, atât de nesănătoase. Activitatea fizică va face sângele să circule mult mai uşor, ceea ce diminuează riscul de boli cardiovasculare. De fapt, realizarea unei activităţi fizice regulate previne o serie de probleme de sănătate, printre care: accidentul vascular cerebral, sindromul metabolic, diabetul de tip II, depresia. anumite tipuri de cancer, artrită.

Exerciţiile îmbunătăţesc dispoziţia

Aveţi nevoie de ceva care să vă ridice moralul? Sau doriţi să vă reveniţi după o zi stresantă? Câteva exerciţii fizice sau o plimbare de 30 de minute pot fi de folos. Activitatea fizică stimulează anumite chimicale din creier, care vă vor face să vă simţiţi mai fericiţi şi mai relaxaţi. De asemenea, o sa vă placă ma mult aspectul dumneavoastră fizic dacă realizaţi exerciţii în mod regulat, ceea ce v-ar conferi mai multă încredere în forţele proprii.

Exerciţiile îmbunătăţesc nivelul energiei

Aţi obosit făcând cumpărături şi treburi casnice? Activitatea fizică regulată are ca rezultat muşchi mai puternici şi o îmbunătăţire a rezistenţei. Activitatea fizică furnizează oxigen ţesuturilor şi ajută sistemul cardiovascular să funcţioneze eficient. Iar atunci când inima şi plămânii funcţionează mai eficient, aveţi mai multă energie.

Exerciţiile îmbunătăţesc calitatea somnului

Vă ia somnul foarte greu? Activitatea fizică regulată vă ajută să adormiţi mai uşor. Totuşi, exerciţiile fizice nu trebuie să fie efectuate cu puţin înainte de a merge în pat, deoarece v-aţi putea simţi prea energic pentru a dormi.

Exerciţiile reaprind scânteia în viaţa sexuală

Vă simţiţi prea obosiţi sau într-o formă nu prea bună pentru intimitate? Activitatea fizică regulată vă poate oferi mai multă energie şi un aspect mai plăcut, ceea ce are un efect pozitiv asupra vieţii sexuale. Însă, acestea nu sunt singurele beneficii! Activitatea fizică contribuie la obţinerea unei excitări mai rapide la femei, iar în cazul bărbaţilor, activitatea fizică îi protejează de probleme precum disfuncţiile erectile.

Exerciţiile şi activitatea fizică sunt foarte importante pentru a vă simţi mai bine, pentru a fi sănătoşi şi pentru a vă distra. Încercaţi în fiecare zi să efectuaţi exerciţii timp de 30 de minute, iar dacă doriţi să pierdeţi în greutate, măriţi acest interval.

Sursa: http://www.mayoclinic.com - Sursa foto: workoutwithoutweights.info

Comentarii

Articole similare

Sfaturi pentru a reduce durerea de spate

Cu toţíi ne confruntăm la un moment dat în viaţă cu durerea de spate. Indiferent de  cauza apariţiei durerii de spate, aceasta este cu adevărat...

Beneficiile stretchingului

Stretchingul are o multitudine de beneficii. Dacă începeți un program de stretching, veți observa următoarele beneficii: diminuarea durerilor, creșterea nivelului de energie, îmbunătățirea flexibilității...

10 obiceiuri care vă răpesc fericirea

Noi suntem rezultatul acțiunilor noastre. Obiceiurile zilnice ne influențează, acestea având o influență pozitivă sau negativă asupra noastră. Iată câteva exemple de obiceiuri...

Chia - beneficii pentru sănătate

În limba Nahuatl 'chian' înseamnă 'uleios', de aici provenind numele semințelor chia. Semințele chia conțin fibre, proteine, grăsimi, calciu, magneziu...

Fructe permise persoanelor cu diabet (2)

Merele, cireșele, prunele negre și guava au beneficii multiple pentru persoanele bolnave de diabet. Alături de aceste fructe cu proprietăți deosebite, se numără și:

Fructe permise persoanelor cu diabet (1)

Diabetul este o tulburare a metabolismului, caracterizată printr-un nivel crescut al zahărului în sânge (glucozei). Diabetul poate fi de tipul 1 (corpul nu poate produce insulină) sau de tipul 2 (corpul nu poate...
Publicitate