Home « tratamente « Beneficiile sucului de lămâie pentru sănătate

Beneficiile sucului de lămâie pentru sănătate

Adaugat pe 10 mai 2013

lamaie Lămâia oferă un gust abundent unei mari varietăţi de mâncăruri şi prezintă o multitudine de beneficii pentru sănătate. Flavonoidele prezente în sucul de lămâie conţin antioxidanţi, motiv pentru care lămâile sunt utilizate în tratarea multor afecţiuni şi boli.

Iată 10 motive pentru a include lămâile în dieta dumneavoastră:

  1. Previn pietrele la rinichi: Dacă se consumă jumătate de ceaşcă de suc de lămâie zilnic creşte nivelul citratului în urină. Studiile au demonstrat că acesta poate preveni apariţia pietrelor la rinichi.
  2. Calmează gâtul inflamat: Amestecul sucului de lămâie cu miere poate diminua disconfortul cauzat de gâtul inflamat.
  3. Susţine pierderea în greutate: Sucul de lămâie conţine pectină, o fibră solubilă care ajută în procesul de slăbire.
  4. Începeţi ziua cu dreptul: Uitaţi de băuturile cu cafeină şi începeţi ziua cu un amestec de apă caldă şi suc de lămâie pentru a stimula tractul digestiv şi pentru a beneficia de un plus de vitamina C.
  5. Înlătură mâncărimile: Combinaţia de suc de lămâie cu amidon din porumb poate alina mâncărimea produsă de înţepăturile insectelor sau de iedera otrăvitoare.
  6. Ajută digestia: Consumul unui amestec de suc de lămâie şi seminţe de in ajută la eliminarea kilogramelor în plus.
  7. Proprietăţi anticancerigene: Liminoidele prezente în lămâi sunt compuşi care protejează celulele de la deteriorare, ceea ce ar putea duce la apariţia cancerului.
  8. Pudra de potasiu: Bananele nu sunt singura modalitate de a beneficia de potasiu. În afară de vitamina C, lămâile oferă de miligrame de potasiu, acesta ajutând corpul să fie puternic şi agil.
  9. Reduce febra: Dacă vă creşte temperatura, consumaţi un amestec care să conţină şi suc de lămâie, iar febra va scădea rapid.
  10. Echilibrează pH-ul: Deşi lămâile par foarte acide, sunt alcaline, ajutând la echilibrarea pH-ului corpului.

Sursa: fitsugar.com - Sursa foto: pegasussoaps.blogspot.com

Comentarii

Articole similare

Sfaturi pentru a reduce durerea de spate

Cu toţíi ne confruntăm la un moment dat în viaţă cu durerea de spate. Indiferent de  cauza apariţiei durerii de spate, aceasta este cu adevărat...

Fructul Sharon (kaki) - beneficii pentru sănătate

Sharon sunt fructe exotice, cu un gust delicios, însă beneficiile acestora sunt mult mai numeroase. Printre acestea se numără abilitatea de a îmbunătăți vederea, reducerea semnelor îmbătrânirii...

Fructe permise persoanelor cu diabet (2)

Merele, cireșele, prunele negre și guava au beneficii multiple pentru persoanele bolnave de diabet. Alături de aceste fructe cu proprietăți deosebite, se numără și:

Remedii naturale pentru răceală

Răceala poate fi tratată prin intermediul medicamentelor, însă există și foarte multe remedii naturale, extrem de eficiente. Acestea scurtează durata răcelii și previn apariția acesteia pe viitor...

Cum putem echilibra hormonii în mod natural

Dezechilibrul hormonal este adesea considerat o problemă greu de rezolvat. Hormonii au un rol esențial pentru sănătate și fericire, iar un mic dezechilibru poate avea efecte dramatice asupra greutății, aspectului pielii...

Ce este dieta ketogenică și care sunt beneficiile acesteia

Conceptul de dietă ketogenică devine din ce în ce mai popular printre persoanele care își doresc o dietă săracă în carbohidrați. Dietele ketogenice sunt bogate în grăsimi și în proteine și sărace în...
Publicitate