Home « cosmetică « Beneficiile morcovilor pentru păr și piele

Beneficiile morcovilor pentru păr și piele

Adaugat pe 07 martie 2014

beneficii morcov Morcovii au efecte benefice asupra pielii, datorită vitaminei A și antioxidanților, care protejează împotriva bolilor de piele și ajută la menținerea sănătății pielii. Printre beneficiile consumului de morcovi asupra pielii, se numără:

 

1. Piele mai luminoasă

Consumând morcovi, pielea se menține sănătoasă și vibrantă, datorită vitaminei C și a antioxidanților. Morcovii pot fi folosiți pentru a prepara o mască de față eficientă și ieftină. Tot ceea ce trebuie să faceți este să amestecați un morcov ras, cu puțină miere și să aplicați masca pentru a obține un ten luminos.

2. Tratament pentru imperfecțiuni/ cicatrici

Morcovii conțin vitamina C, care contribuie la producția colagenului în corp. Colagenul este o proteină vitală pentru menținerea elasticității pielii. Acesta previne apariția ridurilor și stopează procesul de îmbătrânire. Vitamina A, fiind un antioxidant, atacă radicalii liberi, prevenind semnele îmbătrânirii, cum ar fi ridurile, pigmentarea și o nuanță neuniformă a tenului.

3. Protecție solară

Beta-carotenul este un nutrient benefic pentru piele, care este convertit în vitamina A. Aceasta ajută la refacerea țesutului pielii și conferă protecție împotriva razelor solare nocive. Antioxidanții și carotenoidele protejează pielea, crescând rezistența acesteia împotriva razelor solare, și vindecă arsurile solare. Mai mult, consumul de suc de morcovi, pe timp de vară, protejează împotriva razelor solare, formând un ecran solar natural.

4. Morcovii – potriviți pentru piele uscată

Deficiența de potasiu poate avea ca efect o piele uscată. Morcovii sunt bogați în potasiu. Astfel, dacă beți suc de morcovi și dacă vă mențineți hidratați, veți preveni problema pielii uscate.

5. Tratament pentru probleme ale pielii

beneficii morcov Antioxidanții din această legumă pot trata o multitudine de probleme ale pielii, printre care se numără acneea, eczemele, dermatitele și alte probleme cauzate de deficiența de vitamian A. Cu toate, acestea morcovii nu ar trebui consumați în exces, deoarece poate conferi un pigment gălbui pielii.

6. Calitățile vindecătoare ale morcovului

Morcovii posedă calități curative deosebite. Morcovul tăiat felii sau ras poate fi aplicat pe răni, tăieturi sau inflamații pentru o vindecare rapidă. Proprietățile anti-inflamatorii ajută la revitalizarea și tonifierea aspectului pielii.

Morcovii - beneficii pentru păr

Morcovii ajută la creșterea mai rapidă a părului și îl face mai des. Fiind bogați în vitamina A, morcovii au foarte multe beneficii pentru păr.

7. Tratament pentru căderea părului

Morcovii sunt foarte eficienți în combaterea căderii părului, deoarece aceștia conțin vitamine vitale pentru păr, făcându-l mai puternic, mai des și mai strălucitor.

8. Stimulează creșterea părului

Consumul a aproximativ 100 ml de suc de morcovi zilnic stimulează creșterea părului și îl îndesește. Vitaminele C și E îmbunătățesc circulația la nivelul scalpului, stimulându-se astfel creșterea părului și prevenind albirea prematură a acestuia.

Sursa: stylecraze.com
Sursa foto: thekitchn.com  - spotonlists.com - myhealthbynature.com

Comentarii

Articole similare

Fructul Sharon (kaki) - beneficii pentru sănătate

Sharon sunt fructe exotice, cu un gust delicios, însă beneficiile acestora sunt mult mai numeroase. Printre acestea se numără abilitatea de a îmbunătăți vederea, reducerea semnelor îmbătrânirii...

Fructe permise persoanelor cu diabet (2)

Merele, cireșele, prunele negre și guava au beneficii multiple pentru persoanele bolnave de diabet. Alături de aceste fructe cu proprietăți deosebite, se numără și:

Remedii naturale pentru răceală

Răceala poate fi tratată prin intermediul medicamentelor, însă există și foarte multe remedii naturale, extrem de eficiente. Acestea scurtează durata răcelii și previn apariția acesteia pe viitor...

Ce să mâncăm pentru a avea păr şi unghii puternice

Atunci când vorbim despre păr şi unghii sănătoase şi puternice, o dietă echilibrată nu ar trebui subestimată. Alimentele bogate în anumiţi nutrienţi sunt benefice pentru un păr sănătos şi pentru unghii tari...

Alimente care luptă împotriva inflamației

Inflamația este o funcție necesară a sistemului imunitar, însă uneori nu mai funcționează corect. Nivelul crescut al inflamației poate dăuna corpului. Se consideră că anumite boli precum artrita reumatoidă...

Cum putem echilibra hormonii în mod natural

Dezechilibrul hormonal este adesea considerat o problemă greu de rezolvat. Hormonii au un rol esențial pentru sănătate și fericire, iar un mic dezechilibru poate avea efecte dramatice asupra greutății, aspectului pielii...
Publicitate