Home « Exerciţii fizice « Beneficiile mersului pe bicicletă

Beneficiile mersului pe bicicletă

Adaugat pe 12 mai 2013

bicicleta Există foarte multe beneficii asociate cu mersul pe bicicletă. Printre acestea se numără:

Este una dintre cele mai simple forme de a face mişcare

Puteţi merge pe bicicletă aproape oriunde, în orice perioadă a anului şi fără cheltuieli prea mari. Foarte multe persoane renunţă la a face mişcare din cauză că nu au antrenament sau pentru că nu pot face parte dintr-o echipă, din cauza lipsei timpului. Cei mai mulţi dintre noi ştiu să meargă pe bicicletă, şi odată învăţat, mersul pe bicicletă nu se va uita niciodată. Aveţi nevoie doar de o bicicletă, o jumătate de oră din când în când şi puţină încredere.

Mersul pe bicicletă măreşte forţa şi tonifiază muşchii

Contrat a ceea ce se crede, mersul pe bicicletă nu este o activitate care solicită doar picioarele. Ciclismul măreşte forţa într-o manieră holistică, având în vedere că fiecare parte a corpului este implicată.

Ciclismul ajută la tonifierea muşchilor

Mersul pe bicicletă îmbunătăţeşte treptat funcţia muşchilor, cu un risc scăzut de suprasolicitare. Ciclismul realizat cu regularitate întăreşte muşchii picioarelor şi este benefic pentru mobilitatea şoldului şi pentru articulaţia genunchiului. Veţi observa o îmbunătăţire graduală a tonifierii muşchilor de la picioare, coapse, spate şi şolduri.

Mersul pe bicicletă îmbunătăţeşte rezistenţa

Este o modalitate efectivă de a construi rezistenţă, deoarece oamenii agreează să meargă pe bicicletă şi nu realizează că au mers mai mult timp decât dăţile trecute.

Ciclismul îmbunătăţeşte sănătatea cardio-vasculară

bicicleta Mersul pe bicicletă determină inima să bată într-o manieră constantă şi ajută la îmbunătăţirea sănătăţii cardio-vasculare. Studiile indică faptul că dacă mergeţi la serviciu folosind ca mijloc de transport bicicleta, sănătatea cardio-vasculară creşte cu 3-7%. Mersul pe bicicletă foloseşte cel mai mare muşchi al picioarelor şi creşte ritmul cardiac, astfel îmbunătăţindu-se rezistenţa şi sănătatea.

Mersul pe bicicletă consumă calorii

Este o modalitate de a pierde kilogramele în plus. Mersul pe bicicletă constant arde aproximativ 300 de calorii pe oră. Dacă mergeţi pe bicicletă 30 de minute în fiecare zi, veţi arde 5 kilograme de grăsime pe an. Având în vedere că ajută la dezvoltarea muşchilor, ciclismul va stimula metabolismul imediat după ce aţi finalizat cursa.

Ciclismul îmbunătăţeşte sănătatea inimii

Conform British Medical Association, a merge pe bicicletă 32 de kilometri pe săptămână poate reduce riscul bolilor coronariene cu până la 50%.

Mersul pe biciletă îmbunătăţeşte coordonarea

Mersul pe bicicletă este o activitate care implică întregul corp. Astfel, coordonarea mână-picior şi coordonarea picioare-mâini sunt îmbunătăţite.

Ciclismul reduce stresul

Orice activitate realizată regulat poate reduce stresul şi depresia şi îmbunătăţeşte dispoziţia şi stima de sine. Ciclismul reprezintă şi o modalitate de a ne bucura de natură, de a ne relaxa şi a evada din stresul cotidian.

Mersul pe bicicletă merită încorporat în programul de exerciţii fizice, deoarece beneficiile acestui sport sunt multiple: arde calorii, construieşte forţă şi îmbunătăţeşte dispoziţia.

Sursa: adultbicycling.com - Sursa foto: planetsave.com

Comentarii

Articole similare

Sfaturi pentru a reduce durerea de spate

Cu toţíi ne confruntăm la un moment dat în viaţă cu durerea de spate. Indiferent de  cauza apariţiei durerii de spate, aceasta este cu adevărat...

Beneficiile stretchingului

Stretchingul are o multitudine de beneficii. Dacă începeți un program de stretching, veți observa următoarele beneficii: diminuarea durerilor, creșterea nivelului de energie, îmbunătățirea flexibilității...

10 obiceiuri care vă răpesc fericirea

Noi suntem rezultatul acțiunilor noastre. Obiceiurile zilnice ne influențează, acestea având o influență pozitivă sau negativă asupra noastră. Iată câteva exemple de obiceiuri...

Semne că a venit timpul să vă dați demisia

Sunteți permanent stresat de serviciul dumneavoastră? La serviciu simțiți că nu este locul potrivit pentru dumneavoastră? Ați avut parte de abuz verbal la serviciu? Conform experților acestea sunt...

15 tactici pentru a vă dubla productivitatea

Doriți să deveniți mai productivi? În continuare veți afla câte 5 acțiuni pe care trebuie să le realizați dimineața, după-amiaza și seara. Aplicând aceste 15 tactici, veți deveni mai eficient...

Cum prevenim apariția celulitei

Celulita reprezintă o problemă comună, majoritatea femeilor confruntându-se cu aceasta. Pe lângă alte cauze, celulita are și un factor ereditar, motiv pentru care eliminarea ei completă este...
Publicitate