Home « Exerciţii fizice « Beneficiile exercițiilor fizice regulate

Beneficiile exercițiilor fizice regulate

Adaugat pe 10 februarie 2014

exercitii fizice Efectuarea regulată de exerciții fizice este la fel de importantă ca o dietă sănătoasă. Va trebui să alegeți câteva exerciții fizice care vă fac plăcere - astfel, va fi mai puțin probabil să renunțați prea curând.

Începeți exercițiile chiar azi

În prezent, oamenii devin din ce în ce mai interesați de sănătatea și bunăstarea lor. De aceea, tot mai multe persoane se întreabă care sunt beneficiile exercițiilor fizice. Dacă doriți să faceți mai multă mișcare, există o multitudine de opțiuni din care puteți alege: alergat, drumeții, exerciții în aer liber, fitness, Pilates, ciclism etc. Orice persoană poate găsi o formă de mișcare potrivită cu stilul său de viață.

Deși tot mai multe persoane sunt interesate de sport, există și persoane sedentare, care nu sunt deloc active. Stresul zilnic și numeroasele ore de muncă ar trebui să constituie un imbold pentru a face mișcare, cu alte cuvinte, pentru a avea un corp mai sănătos.

Dacă sunteți într-o formă fizică bună, înseamnă că sunteți activ. A fi într-o bună condiție fizică bună reprezintă modalitatea cea mai facilă de a lupta împotriva îmbătrânirii. De asemenea, corpul devine mai atrăgător și pare mai tânăr. Nu trebuie să faceți exerciții de intensitate mare, ci trebuie să vă asigurați că faceți mișcare zilnic.

Efectele exercițiilor fizice asupra corpului

Exercițiile regulate, realizate corect și la o intensitate potrivită, au efecte pozitivive asupra corpului. Citiți în continuare care sunt beneficiile exercițiilor realizate cu regularitate:

• Sistemul locomotor

exercitii fizice Exercițiile regulate mențin sănătatea mușchilor și îi face mai puternici, mențin sănătatea și puterea oaselor și le oferă flexibilitate și o bună coordonare. Însă, nu toate exercițiile au aceleași efecte. De exemplu, alergatul zilnic va ajuta la pierderea în greutate, îmbunătățirea condiției fizice și va crește rezistența. Pe de altă parte, fitness-ul și ridicarea greutăților vor crește puterea mușchilor și vor contura corpul, însă nu va îmbunătăți rezistența.

Prin urmare, este important să alternați mersul la sală cu alegatul. De exemplu, puteți merge la alergat lunea, miercurea și vinerea și puteți merge la sală marțea și joia. În weekend vă puteți odihni. Astfel, se pot dezvolta cât mai mult mușchii și se menține un nivel cât mai redus de grăsime în corp, obținându-se o formă fizică ideală. Mușchii vor conferi corpului o formă perfectă!

• Sistemul cardiovascular

Exercițiile regulate mențin sănătatea cardiovasculară, îmbunătățesc alimentarea corpului cu oxigen și nutrienți. Astfel, inima o să fie într-o formă foarte bună, devenind mai puternică și funcționând mai bine. Venele vor fi mai flexibile, iar capacitatea plămânilor va crește.

• Metabolismul

Realizarea de exerciții provocatoare reprezintă un efort din partea corpului, iar metabolismul este impulsionat și accelerat, îmbunătățindu-se circulația oxigenului și a nutrienților. De asemenea, organismul se recuperează mai repede. Datorită faptului că tractul intestinal este mai rapid, mâncarea rămâne un timp mai scurt în corp, ceea ce are un efect pozitiv asupra sănătății intestinului.

De asemenea, se accelerează eliminarea reziduurilor și a toxinelor, ceea ce reprezintă un aspect pozitiv pentru corp. Un metabolism mai rapid înseamnă mai multă energie, chiar din rezervele de grăsime ale corpului, acest lucru având ca efect o compoziție mai bună a corpului, cu mai puțină grăsime și mai puține kilograme.

• Creierul, funcțiile cognitive și sistemul nervos

Cu toții știm că sănătatea mentală este afectată o dată cu înaintarea în vârstă. Exercițiile fizice încetinesc îmbătrânirea creierului, elimină depresia, stresul emoțional și ajută la o învățare mai eficientă, datorită faptului că îmbunătățesc memoria și funcțiile cognitive. De asemenea, se reduc șansele de a dezvolta boli precum Alzheimer, Parkinson și Huntington.

• Încrederea

exercitii fiziceExercițiile fizice au un impact pozitiv asupra încrederii în propria persoană. Atunci când vedem și simțim schimbări în propriul corp, ca rezultat al unui antrenament sistematic, devenim mai curajoși, mai încrezători și mai sociabili. De ce? Datorită faptului că a fi în formă se simte formidabil! Este în natura oamenilor a se simți atrași de persoane care se află într-o formă fizică extraordinară. Încrederea în propria persoană reprezintă un adevărat magnet pentru persoanele de sex opus.

Cum începem?

Răspunsul la această întrebare nu este simplu, deoarece fiecare persoană are nevoi diferite. Modul de realizare, frecvența și nivelul de complexitate al antrenamentului depind de abilitățile fizice, de sănătatea, trecutul (dacă a mai realizat antrenamente intense anterior), dorințele, așteptările și motivația fiecărui individ.

Dacă exercițiile nu sunt realizate cu regularitate, efectele pozitive vor fi mai puține. Astfel, va trebui să vă asigurați că alegeți exerciții care vă face plăcere să le realizați - pentru a nu renunța prea repede.

Cel mai important este să începeți cât mai curând! Nu trebuie să concurați sau să vă comparați cu nimeni. Trebuie să vă autodepășiți, să deveniți cea mai bună variantă a propriei persoane.

Sursa: healthiack.com/
Sursa foto: artemisphantomlord.tumblr.com - diminutiverunner.blogspot.com - businessinsider.com

Comentarii

Articole similare

Sfaturi pentru a reduce durerea de spate

Cu toţíi ne confruntăm la un moment dat în viaţă cu durerea de spate. Indiferent de  cauza apariţiei durerii de spate, aceasta este cu adevărat...

Beneficiile stretchingului

Stretchingul are o multitudine de beneficii. Dacă începeți un program de stretching, veți observa următoarele beneficii: diminuarea durerilor, creșterea nivelului de energie, îmbunătățirea flexibilității...

15 tactici pentru a vă dubla productivitatea

Doriți să deveniți mai productivi? În continuare veți afla câte 5 acțiuni pe care trebuie să le realizați dimineața, după-amiaza și seara. Aplicând aceste 15 tactici, veți deveni mai eficient...

Ce este dieta ketogenică și care sunt beneficiile acesteia

Conceptul de dietă ketogenică devine din ce în ce mai popular printre persoanele care își doresc o dietă săracă în carbohidrați. Dietele ketogenice sunt bogate în grăsimi și în proteine și sărace în...

Trucuri pentru picioare mai subțiri

Chiar dacă pare că mai este timp până la vară, niciodată nu este prea devreme să ne informăm pentru a obține aspectul pe care ni-l dorim. În plus, ar trebui să arătăm bine pe tot parcursul anului...

Cum ne îmbunătățesc viața exercițiile fizice

Beneficiile exercițiilor fizice nu se rezumă numai la scădere în greutate și corp tonifiat. Este dovedit faptul că exercițiile fizice nu antrenează numai corpul, ci și creierul, îmbunătățind performanța acestuia...
Publicitate