Home « dietă « Beneficiile consumului de mere

Beneficiile consumului de mere

Adaugat pe 26 martie 2013

mereZicala "Un măr pe zi ţine doctorul departe!" sugerează că a mânca sănătos este un aspect esenţial pentru o viaţă de calitate. Consumul unui măr, cu tot cu coajă, furnizează aproximativ 95 de calorii şi 4 grame de fibre. De asemenea, conţine aproximativ 11 mg calciu, 0,22 mg fier, 9 mg magneziu, 20 mg fosfor şi 0,07 mg zinc, vitaminele A, C şi E, precum şi vitamine B: tianină, riboflavină, niacină, B6 şi acid folic.

Beneficiile consumului unui măr pe zi

1. Merele conţin vitaminele C şi E, acestea fiind antioxidanţi care luptă împotriva stresului cauzat de radicalii liberi. Vitamina C, esenţială în funcţiile enzimatice şi în detoxifierea celulelor, ajută la întărirea sistemului imunitar. Vitamina E protejează membranele celulelor de efectele nocive ale radiaţiilor ultraviolete. Anumite studii au evidenţiat faptul că vitamina E, în combinaţie cu vitamina C, protejează pielea şi întârzie apariţia ridurilor.

2. Merele conţin fibre solubile, pectină, aceasta ajutând la diminuarea nivelului colesteolului. Conţine, de asemenea, fibra solubilă numită celuloză, aceasta ajutând tranzitul intestinal. Ajută la pierderea în greutate, datorită conţinutului ridicat în fibre.

3. Merele conţin flavonoide. Într-un studiu realizat în Irlanda, la care au participat 10.000 de persoane, s-a evidenţiat că flavonoidele contribuie la scăderea mortalităţii.

4. Fitochimicalele prezente în mere desfăşoară o activitate antioxidantă puternică, prevenind oxidarea colesterolului rău (LDL).

5. Combinaţia de fenoli şi flavonoide, din mere, are efect anticancer. S-a demonstrat că anumite extracte din mere au inhibat celulele canceroase în proporţie de 29%.

6. Merele conţin bioflavonoide, care previn bolile de inimă.

7. Fenolii prezenţi în mere contribuie la sănătatea creierului, protejând oamenii de boli precum Parkinson şi Alzheimer. Fenolii protejează celulele creierului de stresul oxidativ.

8. Un flavonoid numit pflorizin, găsit exclusiv în mere, protejează femeile în perioada post-menstruală, crescând densitatea osoasă, împiedicând apariţia osteoporozei.

9. Merele previn apariţia cariilor, acestea dăunând serios structurii dentare.

10. Merele ajută persoanele cu diabet, deoarece pectina prezentă în acestea furnizează corpului acid galacturonic. S-a evidenţiat, de asemenea, că un consum zilnic de mere a redus apariţia diabetului de tipul II.

Sursa: www.diet.ygoy.com - Sursa foto: wallpapers.free-review.net

Comentarii

Articole similare

Sfaturi pentru a reduce durerea de spate

Cu toţíi ne confruntăm la un moment dat în viaţă cu durerea de spate. Indiferent de  cauza apariţiei durerii de spate, aceasta este cu adevărat...

Fructul Sharon (kaki) - beneficii pentru sănătate

Sharon sunt fructe exotice, cu un gust delicios, însă beneficiile acestora sunt mult mai numeroase. Printre acestea se numără abilitatea de a îmbunătăți vederea, reducerea semnelor îmbătrânirii...

Cum învingem pofta de dulce

Dacă aveți poftă de morcov sau de măr, e perfect. Dar dacă, asemenea majorității oamenilor, aveți pofte mai puțin sănătoase, urmați sfaturile de mai jos pentru a nu cădea pradă...

Chia - beneficii pentru sănătate

În limba Nahuatl 'chian' înseamnă 'uleios', de aici provenind numele semințelor chia. Semințele chia conțin fibre, proteine, grăsimi, calciu, magneziu...

Fructe permise persoanelor cu diabet (2)

Merele, cireșele, prunele negre și guava au beneficii multiple pentru persoanele bolnave de diabet. Alături de aceste fructe cu proprietăți deosebite, se numără și:

Fructe permise persoanelor cu diabet (1)

Diabetul este o tulburare a metabolismului, caracterizată printr-un nivel crescut al zahărului în sânge (glucozei). Diabetul poate fi de tipul 1 (corpul nu poate produce insulină) sau de tipul 2 (corpul nu poate...
Publicitate