Home « dietă « Beneficii ale consumului de bere

Beneficii ale consumului de bere

Adaugat pe 23 ianuarie 2014

beneficii bere Berea, băutura pe gustul tuturor, are beneficii la care nu v-ați fi așteptat. Cu toate acestea, consumul de bere trebuie să fie moderat, din cauza numărului crescut de calorii al acesteia și a efectelor consumului de alcool în exces. Un pahar de bere are între 100 și 220 de calorii. Iată câteva motive pentru a consuma în mod responsabil bere:

Conține vitamine din complexul B

Berea conține vitamine din complexul B, acestea provenind din drojdie. Berea nefiltrată este bogată în vitamina B3, B6 și în acid folic. B3 este utilă în repararea celulelor, B6 calmează SPM, iar acidul folic previne apariția cancerului de colon.

Conține multe fibre

Berea conține fibre, acestea acționând ca un laxativ natural. Încetinește ritmul în care mâncarea părăsește stomacul, reducând astfel apetitul. În concluzie, dacă beți un pahar de bere, veți evita mâncatul excesiv.

Reduce stresul

O bere pe zi ține stresul și atacul de cord la distanță. Consumul moderat de alcool reduce stresul și anxietatea, fiind știut faptul că acestea duc la apariția atacului de cord. Consumul moderat constă într-o porție de 350 ml pe zi în cazul femeilor, iar pentru bărbați o porție de 700 ml maxim. Nu consumați mai mult de atât.

Scade riscul de diabet de tipul 2

Studiile au demonstrat că cei care consumă bere prezintă un risc cu 30% mai mic de a avea diabet de tipul 2, în comparație cu persoanele care nu au consumat bere.

Calculi biliari în procent mai mic

Consumul de bere este asociat cu un risc mai mic de a avea calculi biliari. Aceștia au în compoziție colesterol, bilă și alte elemente, care cauzează durerea de stomac.

beneficii bereAre proprietăți anti-microbiene

Hameiul (florile amare folosite pentru fabricarea berii) are proprietăți anti-microbiene, putând combate anumite boli.

Este benefică pentru mușchi

Mușchii se bucură de beneficiile unei substanțe prezente în hamei, care evită deteriorarea acestora.

Conține siliciu

Un studiu realizat în anul 2007 a arătat că un aport semnfiicativ de siliciu limitează absorbția aluminiului în creier, prevenindu-se astfel apariția Alzheimer-ului.

Consumul moderat de bere ajută densitatea osoasă

Berea face oasele mai puternice. Cercetătorii de la Universitatea Tufts au găsit o legătură între consumul de bere sau vin și densitatea osului de la șold. Pe de altă parte, consumul excesiv a dus la pierdere a masei osoase – astfel, va trebui să fiți cumpătați.

Poate reduce riscul bolilor de inimă

De obicei, vinul este asocial cu un risc mai scăzut de boli de inimă. Cu toate acestea, un nou studiu a evidențiat că cei care consumă bere au prezentat un risc mai redus de boli de inimă decât cei care consumau vin sau whiskey.

beneficii bereEste un catalizator social

Un pahar de bere are și beneficii sociale. O bere vă poate relaxa la o primă întâlnire, la o reuniune familială sau la un eveniment. Alcoolul vă oferă un plus de curaj și vă face mai volubil, conform unui studiu realizat de Universitatea din Washington.

Cu toate acestea, multe persoane continuă să bea mai mult decât este indicat, așteptându-se doar la rezultate pozitive. Este cunoscut faptul că excesul de alcool nu ne face mai fermecători sau mai atrăgături. Consumul de bere este benefic numai dacă este moderat!

Sursa: lifehack.org
Sursa foto: miriadna.com - liveinart.org - telegraph.co.uk

Comentarii

Articole similare

Cum învingem pofta de dulce

Dacă aveți poftă de morcov sau de măr, e perfect. Dar dacă, asemenea majorității oamenilor, aveți pofte mai puțin sănătoase, urmați sfaturile de mai jos pentru a nu cădea pradă...

10 obiceiuri care vă răpesc fericirea

Noi suntem rezultatul acțiunilor noastre. Obiceiurile zilnice ne influențează, acestea având o influență pozitivă sau negativă asupra noastră. Iată câteva exemple de obiceiuri...

Chia - beneficii pentru sănătate

În limba Nahuatl 'chian' înseamnă 'uleios', de aici provenind numele semințelor chia. Semințele chia conțin fibre, proteine, grăsimi, calciu, magneziu...

Fructe permise persoanelor cu diabet (2)

Merele, cireșele, prunele negre și guava au beneficii multiple pentru persoanele bolnave de diabet. Alături de aceste fructe cu proprietăți deosebite, se numără și:

Fructe permise persoanelor cu diabet (1)

Diabetul este o tulburare a metabolismului, caracterizată printr-un nivel crescut al zahărului în sânge (glucozei). Diabetul poate fi de tipul 1 (corpul nu poate produce insulină) sau de tipul 2 (corpul nu poate...

Semne că a venit timpul să vă dați demisia

Sunteți permanent stresat de serviciul dumneavoastră? La serviciu simțiți că nu este locul potrivit pentru dumneavoastră? Ați avut parte de abuz verbal la serviciu? Conform experților acestea sunt...
Publicitate