Home « dietă « Alimente care previn căderea părului

Alimente care previn căderea părului

Adaugat pe 04 februarie 2014

alimente caderea parului Pentru a evita căderea părului, va trebui să consumați alimente bogate în nutrienți, care să fortifice firul de păr. Cele mai benefice alimente pentru păr, bogate în nutrienți, sunt:

1. Semințele de floarea soarelui

Semințele de floarea soarelui sunt esențiale într-o dietă pentru prevenirea căderii părului, deoarece multitudinea nutrienților prezenți în aceste semințe contribuie la sănătatea părului. Semințele de floarea soarelui sunt bogate în vitamina E, vitamina B6, zinc și fier.

Vitamina B6 este necesară pentru absorbția zincului din intestine și contribuie, de asemenea, la prevenirea căderii părului, datorită efectului său de stimulare a circulației la nivelul scalpului.

alimente caderea parului2. Rozmarinul

Rozmarinul este cunoscut ca un ingredient în bucătărie. Puțini oameni știu că rozmarinul a fost de-a lungul istoriei utilizat ca plantă medicinală. Acesta era recomandat pentru vindecarea problemelor digestive și a durerilor de cap. Rozmarinul îmbunătățește și circulația la nivelul scalpului, find stimulat foliculul pilos și încurajându-se creșterea părului.

Rozmarinul conține acid rozmarinic, un polifenol din plante care ajută la protejarea țesutului de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi. Poate fi utilizat pentru condimentarea peștelui, a cărnii și în sosuri de tomate.

3. Mazărea verde

Dacă doriți să îmbunătățiți sănătatea părului, va trebui să includeți mazărea verde în dieta dumneavoastră. Este bogate în proteine – esențiale pentru creșterea părului. Conțin, de asemenea, beta-caroten, vitamina C și fier.

4. Spanacul

Dacă vă doriți un păr lung și sănătos, cu siguranță va trebui să includeți spanacul în meniul dumneavoastră. Este o sursă importantă de beta-caroten, acid folic, fier, vitamina E și vitamina B6.

alimente caderea parului5. Ceaiul verde

Este cunoscut rolul ceaiului verde în procesul de slăbire, însă, puține persoane știu ca acesta poate preveni căderea părului. Un polifenol conținut de acest ceai reglează acțiunea unor hormoni, printre care și a androgenului, evitând astfel căderea părului din cauza dezechilibrelor hormonale.

6. Ouăle

Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine, principalul constituent al părului. Aceste conțin și alți nutrienți corelați cu sănătatea părului: fier, sulf, vitamina B2, vitamina B12, acid folic.

7. Boia

Boiaua este bogată în beta-caroten, vitamina C și vitamina E. Este, de asemenea, una din sursele cele mai bogate în vitaminele din complexul B. Vitamina B6 previne căderea părului și ajută corpul să producă melanină – acestea conferind părului culoarea specifică.

alimente caderea parului8. Prunele uscate

Bogate în cupru și zinc, prunele uscate se numără cu siguranță printre cele mai recomandate alimente împotriva căderii părului. Un nivel corect de cupru în corp previne căderea părului și face firul de păr mai gros și mai puternic. Cuprul previne și albirea prematură a părului.

Zincul, pe de altă parte, ajută la crearea de noi celule (inclusiv celule specifice părului) și menține sănătatea glandelor care produc sebum și conferă luciu părului.

9. Fulgii de ovaz

Consumul unui bol cu fulgi de ovăz la micul dejun reprezintă modul ideal de a începe ziua. Ovăzul este o sursă excelentă de vitamine din complexul B, zinc și cupru – micronutrienți foarte importanți pentru prevenirea părului.

alimente caderea parului10. Spirulină din alge marine

Spirulina este considerată un super-aliment, bogat în nutrienți care previn căderea părului. Spirulina conține cupru ș fier – ambele necesarea pentru sănătatea părului. Conține, de asemenea, beta-caroten, vitamina E și vitamina C. Pudra de spirulină poate fi adăugată în sucuri, supe, sosuri și salate, pentru a le spori conținutul nutrițional.

11. Năutul

Năutul, sau fasolea garbanzo, reprezintă un aliment foarte versatil, cu un gust plăcut și o consistență untoasă. Conține nutrienți benefici pentru păr: vitamine din complexul B, zinc, vitamina C. Năutul este și o sursă excelentă de proteine – recomandată în special persoanelor vegetariene sau care doresc proteine din surse vegetale.

12. Semințele de susan

Semințele de susan sunt bogate în cupru și zinc – esențiale pentru un păr sănătos și bogat. Includeți-l în dietă pentru a vă bucura de o podoabă capilară de invidiat.

13. Morcovii

Morcovii sunt o sursă de vitamina A – s-a demonstrat că deficiența de vitamina A reprezintă o cauză a căderii și subțierii părului.

Sursa: healwithfood.org
Sursa foto: 2ndhair.com – purplefoodie.com - 3dplasticsurgery.org - stapleton-spence.com

Comentarii

Articole similare

Ce să mâncăm pentru a avea păr şi unghii puternice

Atunci când vorbim despre păr şi unghii sănătoase şi puternice, o dietă echilibrată nu ar trebui subestimată. Alimentele bogate în anumiţi nutrienţi sunt benefice pentru un păr sănătos şi pentru unghii tari...

Remedii pentru căderea părului

Cu toții ne dorim o podoabă capilară sănătoasă și strălucitoare. Cu toate acestea, problema căderii părului este foarte persistentă și afectează milioane de oameni din întreaga lume...

12 alimente pentru detoxifierea ficatului

Ficatul este un organ vital, deoarece controlează sinteza nutrienților în corp. Este un organ foarte puternic, fiind capabil să realizeze 500 de funcții diferite. Din cauza nivelului ridicat de poluare...

Remedii naturale pentru vergeturi

Indiferent dacă sunt cauzate de o sarcină sau de pierderea în greutate, vergeturile au un aspect neplăcut și fiecare femeie își dorește să le înlăture. Pe piață există numeroase creme pentru această problemă, însă este mai sănătos să folosiți...

Ce sunt flavonoidele și care sunt beneficiile acestora

Cu toții știm că plantele abundă în minerale și vitamine. Pe lângă acestea, alimentele care provin din plante conțin și fitonutrienți. Aceștia sunt prezenți în mod natural în plante, ajutându-le să lupte împotriva bolilor și bacteriilor...

Alimente cu proprietăți contraceptive

Persoanele interesate de contracepția naturală pot consuma alimente cu proprietăți contraceptive. Acestea conțin niște substanțe care influențează nivelul hormonilor – nivelul testosteronului la femei și...
Publicitate