Home « Sexualitate « Alimente care cresc apetitul sexual

Alimente care cresc apetitul sexual

Adaugat pe 30 aprilie 2013

capsuni O dietă săracă în nutrienţi poate scădea apetitul sexual, în timp ce anumite alimente au efect afrodisiac. Un echilibru între vitamine şi minerale susţin sistemul endocrin, iar acesta reglează producţia hormonilor estrogen şi testosteron, esenţiali pentru performanţa şi dorinţa sexuală.

Ţelina

O legumă cu puţine calorii, dar care conţine chimicale precum androsteronul și adrostenalul, acestea ajutându-ne să ne simţim mai atractivi. Ţelina conţine, de asemenea, hormoni masculini, aceştia sporind plăcerea în cazul femeilor.

Homarul

Homarul este o sursă de proteine slabe, cupru, zinc şi seleniu. Zincul, în particular, a fost relaţionat cu un libido crescut la bărbaţi. Homarul este bogat în fosfor, acesta contribuind la creşterea apetitului sexual, atât la femei, cât şi la bărbaţi.

Legumele cu frunze verzi

Napii, spanacul şi alte legume cu frunze verzi sunt benefice pentru echilibrarea hormonilor, aceştia susţinând funcţionarea sistemului endocrin. Aceste legume conţin, de asemenea, iod, un mineral esenţial pentru funcţionarea corectă a glandei tiroide şi suprarenale - acestea producând bună-dispoziţie.

Căpşunile

Căpşunile sunt recunoscute pentru efectele lor afrodisiace! Conţin o cantitate sporită de vitamina C, acid folic şi fibre; sunt o sursă importantă de potasiu, acesta luptând împotriva retenţiei de lichide (adio senzaţie de balonare care omoară apetitul sexual!). Căpşunile conţin şi acizi graşi Omega 3, benefici pentru sănătatea inimii. Serviţi-le cu ciocolată şi vă veţi bucura de o gustare delicioasă şi sexy!

ciocolata neagra

Ciocolata neagră

Ciocolata neagră conţine un compus numit feniletilamină, o endorfină eliberează de creier atunci când ne îndrăgostim.

Oleaginoasele

Multe varietăţi, inclusiv nucile, alunele, nucile de pin, nucile braziliene, conţin aminoacidul esenţial L-arginină, care susţine activitatea neurotransmiţătorilor, chimicale prezente în creier, care trimit mesaje celulelor. Acizii graşi din nuci, alune etc. produc endorfine, acestea conferind o senzaţie de relaxare. L-arginina contribuie la dilatarea vaselor de sânge, îmbunătăţind circulaţia sângelui către organele genitale. Astfel, excitarea şi orgasmul vor fi mai intense.

Afinele

Circulaţia este foarte importantă, atât pentru libido, cât şi pentru funcţia sexuală. Afinele sunt perfecte pentru îmbunătăţirea circulaţiei. Nivelul ridicat de antioxidanţi distrug radicalii liberi care dăunează celulelor, conferindu-vă un aspect mai atrăgător. Afinele conţin dopamină, un neurotransmiţător a cărui funcţie este de a stimula centrul plăcerii din creier.

Pepenele

Pepenele roşu conţine un aminoacid numit L-citrulină, acesta ajutând la relaxare şi la dilatarea vaselor de sânge. Are ca efect intesificarea circulaţiei sângelui spre organele genitale şi are ca efect un orgasm mai intens. Conţinutul ridicat de apă reprezintă un remediu împotriva balonării.

Sursa: womansday.com - Sursa foto: hergoodybag.com; loveletterdaily.com; lovethesecretingredient.net

Comentarii

Articole similare

Fructul Sharon (kaki) - beneficii pentru sănătate

Sharon sunt fructe exotice, cu un gust delicios, însă beneficiile acestora sunt mult mai numeroase. Printre acestea se numără abilitatea de a îmbunătăți vederea, reducerea semnelor îmbătrânirii...

Fructe permise persoanelor cu diabet (2)

Merele, cireșele, prunele negre și guava au beneficii multiple pentru persoanele bolnave de diabet. Alături de aceste fructe cu proprietăți deosebite, se numără și:

Remedii naturale pentru răceală

Răceala poate fi tratată prin intermediul medicamentelor, însă există și foarte multe remedii naturale, extrem de eficiente. Acestea scurtează durata răcelii și previn apariția acesteia pe viitor...

Cum putem echilibra hormonii în mod natural

Dezechilibrul hormonal este adesea considerat o problemă greu de rezolvat. Hormonii au un rol esențial pentru sănătate și fericire, iar un mic dezechilibru poate avea efecte dramatice asupra greutății, aspectului pielii...

12 alimente pentru detoxifierea ficatului

Ficatul este un organ vital, deoarece controlează sinteza nutrienților în corp. Este un organ foarte puternic, fiind capabil să realizeze 500 de funcții diferite. Din cauza nivelului ridicat de poluare...

Dieta mediteraneană

Peștele și scoicile reprezintă principalul component al dietei mediteraneene, în special varietățile uleioase cum ar fi sardinele, dar și midiile, scoicile și caracatița. Conținutul bogat în omega 3...
Publicitate