Home « dietă « Alimente care cauzează apariția acneei și a inflamației

Alimente care cauzează apariția acneei și a inflamației

Adaugat pe 17 aprilie 2014

alimente acnee inflamatieDacă vă confruntați cu probleme precum acneea sau orice alt tip de inflamație, va trebui să adaptați rapid dieta pentru a avea din nou un ten curat. Prin consumul alimentelor care determină apariția acneei și a inflamației veți face râu atât tenului, cât și sănătății dumneavoastră.

Citiți în continuare pentru a afla ce anume va trebui să mâncați mai rar sau să excludeți din dieta zilnică pentru a îmbunătăți aspectul pielii.

1. Zahărul

Mâncărurile cu un conținut ridicat de zahăr cresc rapid nivelul zahărului din sânge, dezechilibrând nivelul de energie și afectând tenul. Cu cât consumați mai mult zahăr, indiferent dacă provine din deserturi sau sucuri, cu atât este mai probabil să vă confruntați cu acneea și inflamația. Faceți o favoare pielii și diminuați cantitatea zahărului din dietă. Veți oberva un efect pozitiv și asupra nivelului de energie.

(Citiți și "Îngrijirea tenului primavara")

2. Grăsimile trans

Uleiurile hidrogenate sau parțial hidrogenate sunt mai greu de digerat decât grăsimile naturale. Margarina este unul dintre cele mai dăunătoare alimente, aceasta cauzând apariția acneei și a inflamației. La fel de dăunătoare sunt uleiiurile bogate în grăsimi trans, utilizate pentru gătit. Din cauza faptului că grăsimile rele sunt digerate mai greu de corpul uman, apare inflamația, iar problemele specifice pielii se agravează.

3. Pâinea albă

alimente acnee inflamatieChiar dacă nu aveți o intoleranță la gluten, pâinea albă și pastele vă fac rău oricum, acestea aflându-se în topul alimentelor care determină apariția inflamației și a acneei. Cerealele rafinate sunt digerate rapid și tranformate în zahăr. Înlocuiți-le cu cerealele integrale pentru o valoare nutrițională mai mare și pentru a avea o piele cu mai puține probleme. Optați, de asemenea, pentru orezul brun, în locul celui alb.

(Citiți și "Carbohidrații: cum îi includem într-o dietă sănătoasă")

4. Lactatele

Consumul unei cantități mari de lactate, indiferent că este brânză sau lapte, poate duce la apariția inflamației în cazul persoanelor care prezintă dificultăți în digerarea laptelui integral. Dacă doriți să controlați cauzele apariției acneei, va trebui să reduceți consumul de lactate, sau cel puțin cantitatea de grăsime din lapte, aceasta trebuind să fie sub 2%.

5. Alcoolul

Alcoolul reprezintă un alt pericol pentru corp, agravând problemele tenului, deoarece, după digerare, este transformat în zahăr. În cantități mici poate fi benefic, însă consumul în exces poate determina apariția inflamației. Pentru o perioadă, optați pentru cocktail-uri fără alcool, pentru a vă curăța tenul.

(Citiți și "Alimentație pentru un ten fără acnee")

6. Acizii grași omega 6

alimente acnee inflamatieMajoritatea uleiurilor vegetale au un conținut ridicat de omega 6. Dacă aceștia sunt consumați în cantitate mai mare decât acizii grași omega 3, poate apărea inflamația. O modalitate de a rezolva această problemă constă în consumul unei cantități mai mari de acizi grași omega 3, care se găsesc în pește. Uleiurile pe care trebuie să le evitați, bogate în omega 6, sunt: uleiul de porumb, de soia și canola.

7. Monosodium glutamate

Monosodium glutamate este un ingredient pe care trebuie să îl evitați, acesta găsindu-se în special în produsele fast-food. Poate avea un efect inflamator, dăunând pielii. Consumui acestui potențiator de aromă a fost corelat cu apariția astmului, motiv pentru care se recomandă evitarea lui.

8. Mâncărurile prăjite

Mâncărurile prăjite sunt bogate în grăsimi trans, iar uleiurile folosite la prăjit se descompun la temperaturi mari, ceea ce determină apariția problemelor asociate pielii. Renunțând la mâncărurile prăjite puteți ajuta tenul să fie mai curat, fără imperfecțiuni.

9. Produsele din carne procesată

alimente acnee inflamatieProdusele din carne procesată au un conținut ridicat de acizi grași omega 6, antibiotice și hormoni artificiali. Produsele din carne procesată conțin, de asemenea, nitriți și nitrați, aceștia declanșând o reacție inflamatorie, ce poate afecta tenul. Cea mai ușoară modalitate de a evita această problemă este consumul de pește sălbatic.

(Citiți și "Beneficiile consumului de apă")

10. Aditivii și conservanții

De la arome artificiale la îndulcitori artificiali, majoritatea aditivilor și conservanților fac parte din alimentele declanșează apariția inflamației. Coloranții alimentari și stabilizatorii au efecte dăunătoare dacă sunt consumați în cantități mari. Reduceți riscul apariției acneei prin consumul de alimente proaspete sau cât mai puțin procesate.

Sursa: becomegorgeous.com
Sursa foto: magic4walls.com - joybauer.com – eatright.org - webmd.com

Comentarii

Articole similare

Efectele diferitelor tipuri de droguri

Denumirea de drog se referă la orice substanță (cu excepția alimentelor și a apei) care, atunci când este consumată, afectează funcțiile fizice și psihice ale corpului...

Dieta pegan - cum slăbim sănătos

Dieta pegan reprezintă p combinație între dieta paleo și cea vegan. Urmată corect, dieta pegan poate reprezenta o altă opțiune pentru o alimentație sănătoasă, fără zahăr și alimente procesate...

Cum învingem pofta de dulce

Dacă aveți poftă de morcov sau de măr, e perfect. Dar dacă, asemenea majorității oamenilor, aveți pofte mai puțin sănătoase, urmați sfaturile de mai jos pentru a nu cădea pradă...

Chia - beneficii pentru sănătate

În limba Nahuatl 'chian' înseamnă 'uleios', de aici provenind numele semințelor chia. Semințele chia conțin fibre, proteine, grăsimi, calciu, magneziu...

Ce să mâncăm pentru a avea păr şi unghii puternice

Atunci când vorbim despre păr şi unghii sănătoase şi puternice, o dietă echilibrată nu ar trebui subestimată. Alimentele bogate în anumiţi nutrienţi sunt benefice pentru un păr sănătos şi pentru unghii tari...

Cauzele unui sistem imunitar slăbit

O multitudine din obiceiurile zilnice fac rău sistemului imunitar. Dacă înlăturați sau diminuați aceste aspecte, veți observa o îmbunătățire a sănătății dumneavoastră...
Publicitate