Home « dietă « Alimente bogate în zinc

Alimente bogate în zinc

Adaugat pe 16 aprilie 2014

alimente zincZincul reprezintă unul dintre mineralele esențiale de care corpul nostru are nevoie - este prezent în aproape fiecare celulă a corpului. Zincul are un rol important în acțiunea enzimelor, acestea inițializând importante reacții chimice în corp. Acest mineral este necesar pentru creștere și pentru maturizarea sexuală a unui individ.

Zincul se regăsește în multe alimente pe care le consumăm zilnic. Astfel, dacă doriți o dietă echilibrată, includeți salatele și fructele, deoarece acestea conțin o cantitate suficientă de zinc pentru funcționarea normală a corpului.

Lista alimentelor bogate în zinc

alimente zinc

Beneficiile zincului

alimente zinc • Zincul este foarte util în tratarea problemelor pielii. Este folosit pentru tratarea comedoanelor și a acneei. Zincul ajută la producerea unei cantități normale de sebum, eliminând probleme precum acneea, și menține pielea suplă și netedă. Consumând alimente care conțin zinc veți avea o piele sănătoasă.

(Citiți și "Alimentație pentru un ten fără acnee")

• De cele mai multe ori eczema apare din cauza deficienței de zinc. Alimentele bogate în zinc sau suplimentele vor ajuta la restabilirea sănătății corpului și la tratarea eczemei.

• Zincul contribuie la sinteza colagenului, acesta fiind necesar pentru vindecarea rănilor. Deficiența de zinc poate întârzia vindecarea acestora.

• Deficiența de zinc cauzează mărirea prostatei, aspect care face o persoană mai vulnerbilă în fața cancerului. Consumați alimente bogate în zinc, cum ar fi iaurtul, tărâțele de grâu, nucile, cartofii dulci, și veți preveni această problemă.

• Dacă v-ați propus să slăbiți, consumul de alimente bogate în zinc vă vor ajuta. Zincul nu numai că ajută la pierderea kilogramelor în plus, dar controlează și pofta de mâncare.

(Citiți și "10 trucuri pentru a slăbi rapid")

• Dacă nu sunteți prea rezistent în fața frigului, un supliment de zinc sau consumul de alimente bogate în zinc vor fi benefice pentru dumneavoastră. Zincul ajută la tratarea răcelii.

• Zincul este esențial pentru funcționarea corectă și repararea ADN-ului. Pentru dezvoltarea corectă a fătului, femeile însărcinate ar trebui să consume alimente bogate în zinc.

alimente zinc• Zincul este util pentru tratarea oboselii cronice. Conform opiniei medicilor, uleiul de pește conține o cantitate semnificativă de zinc și poate fi folosit fără alte medicamente pentru tratarea oboselii cronice.

• Zincul ajută la tratarea nictalopiei (afecțiune a văzului caracterizată printr-o vedere mai bună pe timp de noapte sau la lumină slabă). Pentru a trata această afecțiune, încorporați în dietă carnea de porc, măslinele, ficatul etc.

• Zincul acționează ca un antioxidant și ajută la reglarea funcțiilor biologice. Contribuie la controlarea diabetului, întărește imunitatea, echilibrează nivelul stresului și reglează funcțiile enzimelor, pentru o dezvoltare corectă.

(Citiți și "Cum să ne eliberăm de stres")

Sursa: lifestyle.iloveindia.com/
Sursa foto: chacha.com - ebnaturalmedicine.com - silverbulletin.utopiasilver.com

Comentarii

Articole similare

Sfaturi pentru a reduce durerea de spate

Cu toţíi ne confruntăm la un moment dat în viaţă cu durerea de spate. Indiferent de  cauza apariţiei durerii de spate, aceasta este cu adevărat...

Dieta pegan - cum slăbim sănătos

Dieta pegan reprezintă p combinație între dieta paleo și cea vegan. Urmată corect, dieta pegan poate reprezenta o altă opțiune pentru o alimentație sănătoasă, fără zahăr și alimente procesate...

10 obiceiuri care vă răpesc fericirea

Noi suntem rezultatul acțiunilor noastre. Obiceiurile zilnice ne influențează, acestea având o influență pozitivă sau negativă asupra noastră. Iată câteva exemple de obiceiuri...

Chia - beneficii pentru sănătate

În limba Nahuatl 'chian' înseamnă 'uleios', de aici provenind numele semințelor chia. Semințele chia conțin fibre, proteine, grăsimi, calciu, magneziu...

Fructe permise persoanelor cu diabet (2)

Merele, cireșele, prunele negre și guava au beneficii multiple pentru persoanele bolnave de diabet. Alături de aceste fructe cu proprietăți deosebite, se numără și:

Fructe permise persoanelor cu diabet (1)

Diabetul este o tulburare a metabolismului, caracterizată printr-un nivel crescut al zahărului în sânge (glucozei). Diabetul poate fi de tipul 1 (corpul nu poate produce insulină) sau de tipul 2 (corpul nu poate...
Publicitate