Home « Dezvoltare personală « 7 întrebări inteligente pe care ar trebui să ni le punem zilnic

7 întrebări inteligente pe care ar trebui să ni le punem zilnic

Adaugat pe 10 mai 2013

intrebari Indiferent de cât de departe par a fi visele dumneavoastră şi de câte obstacole întâmpinaţi în viaţă, încrederea în propria persoană vă va da puterea de a merge mai departe. Ceea ce realizaţi zilnic este foarte important. Puneţi-vă următoarele întrebări zilnic şi veţi descoperi astfel calităţile dumneavoastră. Fiecare zi este o nouă etapă, o nouă oportunitate de a realiza ceea ce vă doriţi. Puneţi-vă întrebările următoare pentru a descoperi cine sunteţi cu adevărat:

Iau decizia corectă?

Este esenţial să luaţi decizia corectă la momentul potrivit. Luarea unei decizii influenţează succesul în viaţă în proporţie de 50%. Astfel, atunci când sunteţi în situaţia de a lua o decizie, întrebaţi-vă dacă aceasta vă va aduce mai aproape de obiectivul dumneavoastră. Dacă răspunsul este afirmativ, acţionaţi. Dacă nu, faceţi o alegere diferită. Amintiţi-vă că luarea unei decizii în mod conştient este un pas critic pentru a transforma visele în realitate.

Ce am învăţat până acum?

Există aspecte pozitive pe care le putem învăţa în urma experienţelor negative. În fiecare zi puteţi învăţa ceva nou dacă sunteţi atent. Învăţaţi din fiecare greşeală. Învăţaţi din trecut pentru a trăi în prezent şi a vă crea un viitor. Uitaţi ceea ce v-a rănit. Dar nu uitaţi niciodată ce aţi învăţat din acea experienţă. Învăţaţi cât de mult puteţi, pentru a nu se ivi plictiseala.

Fiecare greşeală ascunde un lucru nou pe care îl puteţi învăţa. Persoanele care nu au greşit niciodată nu au încercat să realizeze un lucru nou. Astfel, aceştia nu s-au bucurat de oportunitatea de învăţa din propriile greşeli. Amintiţi-vă că nu ne putem întoarce în trecut pentru a schimba ceea ce am zis sau am făcut, dar putem învăţa o lecţie pentru a realiza lucrurile mult mai bine pe viitor.

Care sunt temerile mele?

Curajul nu reprezintă lipsa fricii. Curajul reprezintă a decide că un anumit aspect este mai important decât frica. Amintiţi-vă că frica este o iluzie auto-impusă. Dacă nu înţelegeţi motivul fricii dumneavoastră nu veţi înţelege nici cum să o eliminaţi.

Nu permiteţi fricii să vă controleze viaţa. Analizaţi-vă adânc pentru a decoperi motivele fricii. Singura diferenţă dintre frica sau încântarea dumneavoastră este modul în care priviţi lucrurile. Viaţa dumneavoastră se va schimba atunci când veţi investi mai multă energie în visele dumneavoastră şi nu în temerile, fricile pe care le aveţi.

Unde pot găsi inspiraţie?

Cea mai bună sursă de inspiraţie sunteţi chiar dumneavoastră. Transformaţi-vă în persoana de care să fiţi mândri. Cea mai întunecată noapte este uneori calea spre cea mai luminoasă dimineaţă. Poate întrebarea potrivită ar fi "Cum aş putea să folosesc cât mai corect timpul meu, chiar acum?"

Modul în care decideţi să vă trăiţi viaţa va determina cum veţi trăi în viitor. Încetaţi să mai vorbiţi despre problemele pe care le aveţi şi începeţi să abordaţi subiecte care vă binedispun. Astfel, veţi avea o viaţă mult mai distractivă şi mai interesantă. Nu trebuie să fiţi cel mai bun, ci trebuie să încercaţi să fiţi mai bun decât v-aţi gândit că aţi putea fi vreodată.

Cum mă pot perfecţiona?

perfectionare Nimic nu este mai provocator decât încercarea de a vă perfecţiona. Vă puteţi perfecţiona în fiecare zi a vieţii dumneavoastră. Viitorul dumneavoastră depinde de ceea ce faceţi astăzi. Valorificaţi timpul la maxim. Perfecţionaţi-vă şi fiţi cât de bun puteţi.

Descoperiţi adevăratul dumneavoastră potenţial prin îmbunătăţirea permanentă a persoanei dumneavoastră. Aveţi grijă de gândurile dumneavoastră şi de modul în care acestea vă influenţează.

Cu ce mă mândresc?

Fiecare persoană a avut un start diferit. Nu vă lăsaţi descurajat de ceea ce v-a oferit viaţa. Fiţi mândru de ceea ce aţi realizat, de persoana care aţi devenit. Respectaţi-vă suficient pentru a conştientiza că meritaţi ceea ce este mai bun.

N-o să vă iubească o altă persoană dacă dumneavoastră nu vă iubiţi. Nu încercaţi să vă schimbaţi pentru a impresiona alte persoane. Dacă vă schimbaţi nu veţi şti cine v-ar iubi pentru ceea ce sunteţi în realitate. Permiteţi persoanelor din jurul dumneavoastră să vă cunoască aşa cum sunteţi, nu cum v-aţi dori să fiţi. Mândriţi-vă de propria persoană şi de ceea ce aveţi în fiecare zi.

Care este cea mai mare provocare pentru mine?

Provocările sunt cele care fac viaţa mai interesantă. Fără provocări viaţa ar fi foarte plictisitoare. Cea mai mare provocare în viaţă este să descoperiţi cine sunteţi. Dacă vă puneţi această întrebare zilnic, veţi realiza cât de interesantă este viaţa dumneavoastră şi că aveţi abilitatea de a o face chiar mai interesantă.

Fiecare provocare vă face mai puternic. Fiecare provocare vă face să fiţi conştient de puterea dumneavoastră interioară. Trebuie să ştiţi că aveţi puterea de a vă schimba viaţa. Puteţi realiza acest lucru dacă descoperiţi ce anume vă pasionează şi care este cea mai mare provocare în viaţa dumneavoastră.

Cea mai mare provocare din viaţa dumneavoastră reprezintă obiectivul dumenavoastră. Nu permiteţi vieţii să vă schimbe obiectivele. Dar schimbaţi-vă viaţa pentru a le atinge. Dacă vă doriţi o viaţă fericită şi interesantă, va trebui să vă stabiliţi un obiectiv. Indiferent care este obiectivul dumneavoastră, acesta poate fi atins dacă acţionaţi în acest sens.

Sursa: uniquelifeguide.com - Sursa foto: personalexcellence.co

Comentarii

Articole similare

Cum obținem succesul în viață

Indiferent de vârstă, de zona în care locuim sau de țelurile personale, cu toții ne dorim să fim fericiți și să avem succes. Citiți în continuare dacă doriți să aflați cum puteți avea succes...

9 lucruri inutile în viață

Cu toții ne dorim să avem o viață mai bună. Cu toții ne dorim să fim fericiți! Cu toate acestea, viața este presărată cu probleme și responsabilități care ne împiedică uneori să fim fericiți și să...

13 lucruri esenţiale pentru o viaţă fericită

Vă întrebaţi cum puteţi avea o viaţă fericită? Cu toţii ne dorim acest lucru. Fericirea este subiectivă - pentru anumite persoane fericirea se defineşte a fi o viaţă cu bogăţii, pentru altele echivalează cu...

Beneficiile mersului pe bicicletă

Există foarte multe beneficii asociate cu mersul pe bicicletă. Printre acestea se numără...

Gelozia

Cu toţii experimentăm gelozia din când în când. Însă este important să o controlăm, înaintea ca aceasta să ne influenţeze viaţa...

Doriţi cu adevărat să vă schimbaţi. Dar de ce nu puteţi?

Cu toţii am trecut prin asta. VREM să facem mai multă mişcare. VREM să nu mai fumăm. VREM să mâncăm sănătos. VREM un nou loc de muncă. Şi ne dorim cu adevărat...
Publicitate