Home « Bani / Carieră « 6 pași îndrăzneți pentru a vă atinge țelurile în acest an

6 pași îndrăzneți pentru a vă atinge țelurile în acest an

Adaugat pe 06 ianuarie 2014

atingerea obiectivelor „Fără curaj nu există glorie.” - Frederick Blesse

Drumul spre succes a fost întotdeauna presărat cu sacrificii. Dacă doriți să vă atingeți obiectivele personale în acest an, nu există scurtături. Primul pas este cel mai dificil, însă și cel mai curajos.

De cele mai multe ori, suntem captivi într-un cerc vicios: ne dorim să începem un nou proiect, dar nu avem încredere că ne vom descurca. Ne dorim să avem încredere, dar nu vrem să ne asumăm riscuri și așa mai departe.

Pentru a evada din acest cerc vicios, va trebui să realizăm câte un pas îndrăzneț.

1. Determinați unde doriți să ajungeți, iar inspirația va învinge frica

Care este visul dumneavoastră? Unde doriți să fiți? Ce moștenire doriți să lăsați urmașilor?

După ce ați stabilit ceea ce vă doriți, notați-vă pe un carnețel obiectivele, vorbiți despre acestea cu un prieten sau realizați un tablou cu visurile dumneavoastră penru a le vizualiza mai facil. Astfel, vă veți concentra mai ușor asupra obiectivelor și veți ține la distanță frica.

2. Analizați riscurile pe care va trebui să vi le asumați și apucați-vă de treabă

Ce anume aveți de câștigat? Dar de pierdut? Ce primeaza – avantajele sau dezavantajele?

Calculați riscurile pe care va trebui să vi le asumați prin înțelegerea aspectelor pro și a celor contra. Notați-le pe fiecare și comparați-le. După ce v-ați format o opinie, cereți și sfatul unei persoane de încredere. Nimic nu poate fi sigur 100%, dar va trebui să vă faceți curaj să începeți ceea ce v-ați propus și să nu vă uitați înapoi.

3. Identificați un model care a avut succes și imitați-l

De-a lungul vieții, conștient sau inconștient, ați avut ca modele persoane care au avut succes. Cine v-a inspirat în munca pe care o realizați? Pe cine admirați cel mai mult în rolul de tată, șef sau lider?

Concentrați-vă asupra persoanelor de la care puteți învăța rețeta succesului – persoane publice, părinți sau alți membri ai familiei, colegi de la serviciu sau chiar personaje din filme. Aceștia au străbătut drumul spre succes, iar dumneavoastră va trebui să îi parcurgeți de asemenea. Va trebui să învățați și din greșelile pe care aceste persoane le-au realizat în atingerea scopurilor.

4. Construiți-vă succesul prin pași mici și perseverați cu o voință de fier

Vă simțiți copleșiți de cantitatea imensă de sarcini pe care le aveți de realizat? Cum vă descurcați? Știți care sunt pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a finaliza tot ceea ce aveți de făcut?

Divizați sarcinile cuprinzătoare în părți mai mici. Verificați detaliile și analizați când va trebui să fie finalizate. Lucrați cu grijă, disciplină și perseverență.

atingerea Când aveți parte de provocări, persistați și luptați împotriva curentului. O voință puternică se obține prin pași mărunți, realizați cu disciplină și sacrificii.

5. Fiți prezent la locul și timpul potrivit, cu multă încredere

Atunci când există șansa unei promovări, la cine se va gândi șeful? Când un client se decide să cumpere un produs, ce vânzător va contacta?

Când există o sarcină cu multe beneficii, cui îi va fi aceasta atribuită? Persoanei care merită cel mai mult sau celei despre care se crede că merită? Sunt două aspecte complet diferite, însă ambele pot să vă caracterizeze.

Faceți-vă observat. Vorbiți și contribuiți la discuții în timpul ședințelor. Luați inițiativa în aspecte importante pentru echipă. Astfel, vă veți face cunoscut în rândul persoanelor importante din firmă.

Vizibilitatea în mediul în care lucrați are un rol important în dezvoltarea unei cariere de succes. Va trebui să fiți observat pentru a obține suportul celor din cercul dumneavoastră de influență, dar și pe cel al persoanelor care iau decizii în privința recompenselor și a promovărilor. Vizibilitatea reprezintă evidențierea încrederii.

6. Găsiți echilibrul între muncă și dragoste

Cât valorează o carieră de succes dacă irosiți timpul pe care îl alocați persoanelor iubite? Cât valorează un vis împlinit dacă nu aveți parte de pace interioară? Ce înseamnă banii dacă nu sunteți cu adevărat fericit?

Găsiți echilibrul între prioritățile dumneavoastră – între serviciu și familie. Munciți din greu, dar păstrați timpul de calitate pentru pesoanele iubite. Există timp suficient pentru a ne întâlni cu familia, pentru o întâlnire romantică sau o reuniune cu prietenii. Trebuie să știți când să luați o pauză și să spuneți nu serviciului.

Va trebui să aveți curaj să vă respectați angajamentele atât la serviciu, cât și în viața personală.

Dețineți ceea ce este necesar pentru a avea succes?

Toți ne naștem egali. Tot ceea ce avem nevoie este determinarea. Pentru fiecare pas realizat este nevoie de curaj – pentru a ne împlini un vis, pentru a continua în ciuda aversiunilor, pentru a ne evidenția în ochii celorlați și pentru a echilibra timpul acordat lucrurilor și persoanelor importante din viața noastră.

Dacă doriți să vă învingeți temerile, faceți pași mici, dar curajoși spre ceea ce vă doriți și cu siguranță vă veți atinge obiectivele!

Sursa: pickthebrain.com
Sursa imagini: workingmystic.com - www.engineerleader.com

Comentarii

Articole similare

Oportunitatea Oriflame

V-ați propus ca anul 2016 să fie unul productiv, în care să vă dezvoltați atât pe plan personal, cât și pe plan profesional? Compania Oriflame vă oferă o soluție facilă de a vă împlini rezoluțiile...

Semne că a venit timpul să vă dați demisia

Sunteți permanent stresat de serviciul dumneavoastră? La serviciu simțiți că nu este locul potrivit pentru dumneavoastră? Ați avut parte de abuz verbal la serviciu? Conform experților acestea sunt...

Tradiții romantice din jurul lumii

Există o multitudine de tradiții romantice de care probabil nu ați auzit. Unele dintre acestea sunt adorabile, în timp ce altele sunt puțin mai ciudate. Fiecare persoană își arată devotamentul într-un mod diferit...

Cum sărutați pentru prima dată o persoană

Primul sărut a reprezentat întotdeauna unul dintre cele mai dificile momente la începutul unei relații. Dacă ați trecut ușor peste acest pas, înseamnă că sunteți o persoană norocoasă. Primul sărut este întotdeauna un moment dificil...

7 motive pentru care ar trebui să vă dați demisia și să vă urmați visul

Renunțați la actualul job. Împliniți-vă visele. Urmați-vă pasiunea. Trăiți viața la maxim. Pentru a vă îmbunătăți viața și a vă dezvolta continuu, este necesar să...

De ce sunteți nemulțumit de situația dumneavoastră financiară

Dacă doriți să aveți o situație financiară mai bună, va trebui să eliminați cheltuielile inutile. Iată ce anume vă determină să fiți nemulțumit de situația dumneavoastră financiară...
Publicitate