Home « Bani / Carieră « 6 acţiuni pentru a avea succes în carieră

6 acţiuni pentru a avea succes în carieră

Adaugat pe 16 aprilie 2013

cariera de succesIndiferent de obiectivele dumneavoastră profesionale, următoarele 6 acţiuni vă vor ajuta să aveţi mai mult succes şi împlinire în viaţa profesională. Cu ajutorul acestor acţiuni veţi înţelege ceea ce vă doriţi cu adevărat de la viaţă şi veţi acţiona pentru a vă construi identitatea profesională dorită.

Stabiliţi ceea ce vă doriţi

Pentru a realiza ceva semnificativ în viaţă, acest pas este cel mai important. Trebuie să înţelegeţi exact ceea ce vă doriţi şi ceea ce contează pentru dumneavoastră. Nu puteţi stabili o noţiune neclară, precum "Vreau să realizez ceva semnificativ." sau "Vreau să schimb ceva." Este un bun început, dar va trebui să analizaţi cu atenţie, să înţelegeţi ce înseamnă "semnificativ" pentru dumneavoastră.

Foarte multe persoane nu reuşesc să construiască o carieră care să îi mulţumească, din cauză că aceştia nu au descoperit cariera potrivită pentru talentele, aptitudinile şi pasiunile lor. Pentru ca oportunităţile să apară, va trebui să conştientizaţi ceea ce vă doriţi, ceea ce aţi vrea să realizaţi şi ce anume vă împiedică să vă atingeţi obiectivele.

Transformaţi disperarea în inspiraţie

Trebuie să depăşiţi momentele de disperare, să nu vă mai simţiţi victimizaţi şi fără control în faţa schimbărilor profesionale. Secretul constă în a învăţa cum să deveniţi mai activi, mai responsabili şi mai capabili. Identificaţi o modalitate de a transforma disperarea în inspiraţie, pentru a vă transforma, evolua şi pentru a avea succes.

Stabiliţi care sunt limitele dumneavoastră

În momentul în care aţi stabilit ceea ce vă doriţi, va trebui să fiţi suficient de puternici pentru a vă respecta limitele, onoarea şi priorităţile, şi să stabiliţi cea ce este necesar pentru a avea succes şi a vă dezvolta. Foarte multe persoane nu au curajul de a lupta pentru ceea ce îşi doresc, din cauza nesiguranţei, a temerilor. Învăţaţi să fiţi puternici pentru a lupta pentru ceea ce vă doriţi!

Implicaţi-vă 1000%

Pentru a avea succes în viaţă şi la serviciu, va trebui să vă implicaţi permanent. Trebuie să credeţi că puteţi realiza schimbări în viaţa şi în cariera dumneavoastră, să vă asumaţi anumite riscuri.

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să înaintaţi orbeşte, să vă loviţi de obstacole şi să nu schimbaţi nimic. Atunci când simţiţi că aveţi nevoie de ajutor, va trebui să îl cereţi înainte de a fi prea târziu. Implicaţi-vă în atingerea obiectivelor dumneavoastră fără temeri, fără rezervări şi realizaţi ceea ce este necesar, învăţând în acelaşi timp să fiţi flexibili. Profesioniştii care conştientizează că au vulnerabilităţi şi lacune în abilităţile şi cunoştinţele lor, şi care muncesc să înlăture aceste lacune, au un succes mai mare faţă de persoanele care îşi ascund capul în nisip.

Comunicaţi eficient

Antreprenorii şi oamenii cu o carieră de succes sunt de obicei povestitori captivanţi. Ei ştiu ce anume să povestească despre afacerile sau viziunile lor, astfel încât să inspire alte persoane să îi urmărească şi să îi susţină. Ei atrag suporteri, clienţi şi cumpărători care le împărtăşesc valorile şi credinţele. Aceşti oameni cu afaceri de succes vorbesc despre viziunile şi realizările lor într-un mod plăcut, ceea ce îi determină pe oameni să îi devină parteneri.

Construiţi de relaţii solide

Oamenii de succes înţeleg că nu îşi pot atinge scopurile singuri. Ei investesc timp şi energie în realizarea de relaţii în care ambele părţi au beneficii şi în realizarea de legături solide şi parteneriate de lungă durată. Aceste relaţii au la bază încrederea, onestitatea, integritatea şi alte valori comune.

Sursa: forbes.com - Sursa foto: thebusinesshelpcentre.ca

Comentarii

Articole similare

Semne că a venit timpul să vă dați demisia

Sunteți permanent stresat de serviciul dumneavoastră? La serviciu simțiți că nu este locul potrivit pentru dumneavoastră? Ați avut parte de abuz verbal la serviciu? Conform experților acestea sunt...

Cum obținem succesul în viață

Indiferent de vârstă, de zona în care locuim sau de țelurile personale, cu toții ne dorim să fim fericiți și să avem succes. Citiți în continuare dacă doriți să aflați cum puteți avea succes...

10 persoane de succes, care inițial au eșuat

Faptul că nu obțineți acea promovare atât de mult așteptată poate fi foarte frustrant, însă oamenii din lista următoare vă vor convinge că eșecurile sunt doar o etapă în drumul spre succes...

Procrastinarea - un obicei des întâlnit

Procrastinarea reprezintă alegerea oamenilor de a amâna sau evita ceva ce ar trebui să facă. Această alegere poate fi conștientă sau inconștientă. De obicei, oamenii continuă...

6 pași îndrăzneți pentru a vă atinge țelurile în acest an

Drumul spre succes a fost întotdeauna presărat cu sacrificii. Dacă doriți să vă atingeți obiectivele personale în acest an, nu există scurtături. Primul pas este cel mai dificil, însă și cel mai curajos...

13 lucruri esenţiale pentru o viaţă fericită

Vă întrebaţi cum puteţi avea o viaţă fericită? Cu toţii ne dorim acest lucru. Fericirea este subiectivă - pentru anumite persoane fericirea se defineşte a fi o viaţă cu bogăţii, pentru altele echivalează cu...
Publicitate