Home « Dezvoltare personală « 15 tactici pentru a vă dubla productivitatea

15 tactici pentru a vă dubla productivitatea

Adaugat pe 22 mai 2014

productivitateDoriți să deveniți mai productivi? În continuare veți afla câte 5 acțiuni pe care trebuie să le realizați dimineața, după-amiaza și seara. Aplicând aceste 15 tactici, veți deveni mai eficient atât la serviciu, cât și în viața personală.

Tacticile de dimineață

1. Beți apă imediat ce v-ați trezit

Dimineața, imediat după ce v-ați trezit, corpul este deshidratat, după atâtea ore de somn. Atunci când beți suficientă apă, corpul se rehidratează treptat, ceea ce ajută la funcționarea corectă a organelor interne. După câteva minute de la consumul apei, vă veți simți mai energic.

2. Înainte de a începe ziua, analizați-vă obiectivele și sarcinile

Aceasta este o practică destul de comună, chiar dacă foarte multe persoane nu o aplică. Reprezintă o strategie destul de puternică, deoarece clarifică ceea ce aveți de realizat pe parcursul zilei. Vă va ajuta să mergeți în direcția potrivită. Mai mult, revizuirea obiectivelor vă poate inspira și motiva pentru a acționa mai mult.

3. Luați un mic dejun sănătos

productivitateNu subestimați niciodată importanța unui mic dejun gustos și sănătos. Aveți nevoie de energie pentru a realiza ceea ce v-ați propus, în special dimineața. Vă imaginați cum ați face față unei zile în care nu ați luat micul dejun? Credeți că veți avea energia necesară pentru a realiza mai multe, pentru a fi mai eficient?

4. Faceți exerciții sau întinderi

Foarte multe persoane nu au timp de exerciții, deoarece se trezesc târziu. Dacă studiați viața tuturor persoanelor de succes, veți observa că acestea se trezesc foarte devreme, pentru a face exerciții. Ele procedează astfel deoarece știu că mișcarea este benefică pentru sănătate și le ajută să aibă o minte limpede pe parcursul zilei. Dacă sunteți de părere că nu aveți suficient timp pentru a face exerciții, puteți realiza câteva întinderi, pentru a vă dezmorți corpul.

5. Zâmbiți și uitați-vă la propria persoană în oglindă

Atunci când vă uitați în oglindă și zâmbiți, veți avea o dispoziție mai bună instant. Vă veți simți mai fericit și mai încrezător cu privirea la ceea ce aveți de realizat pe parcursul zilei.

Tacticile de după-amiază

6. Concentrați-vă asupra lucrurilor care contează

productivitateFoarte multe persoane sunt ocupate toată ziua, deoarece își petrec timpul relizând multe activități nesemnificative. Trebuie să faceți ceea ce vă aduce rezultatele cele mai bune. Realizați un plan de acțiune, notând o listă cu ceea ce aveți de făcut. Începeți prin executarea sarcinilor care aduc cele mai importante rezultate pentru dumneavoastră. Viața este scurtă, astfel că va trebui să încetați să vă irosiți timpul cu acțiuni care nu contribuie la obținerea viitorului pe care vi-l doriți.

7. Luați pauze scurte pentru a vă reîncărca cu energie

Se spune că voința scade pe măsură ce este folosită. De aceea, este bine să luați mici pauze pentru a vă recupera. Din același motiv se recomandă ca dimineața să se realizeze sarcinile cele mai importante - deoarece dimineața aveți cea mai multă energie (dacă sunteți o persoană matinală). Pe parcursul zilei, în timp ce vă realizați sarcinile, voința scade gradual. Astfel, este important să vă opriți din când în când din ceea ce faceți, pentru a vă recăpăta energia.

8. Identificați și eliminați activitățile care vă irosesc timpul

productivitateÎncetați să mai petreceți mult timp pe site-urile de socializare. Se presupune că tehnologia ar trebui să ne ajute să fim mai productivi, nu să ne consume timpul. Pentru a înlătura activitățile care vă irosesc timpul, va trebui să identificați în primul rând cum vă petreceți timpul. Cele mai comune activități inutile sunt: petrecerea timpului pe rețelele de socializare, bârfirea altor persoane, servirea prelungită a ceaiului de după-amiază, verficarea prea frecventă a email-ului etc. Identificați acțiunile neproductive și eliminați-le.

9. Faceți afirmații și folosiți vizualizarea pentru a rămâne motivat

Va trebui să procedați astfel pe parcursul zilei, pentru că veți fi distras de alte aspecte. Veți avea tendința să uitați ceea ce aveți de făcut și încotro trebuie să vă îndreptați. Din acest motiv, este important să folosiți afirmațiile pentru a vă menține motivația, în timp ce vizualizarea vă va ajuta să continuați cu ceea ce faceți. Se recomandă să procedați astfel de trei ori pe zi: dimineața, după-amiaza și seara, înainte de culcare. Va trebui să vă programați obiectivele și visele în subconștient, astfel încât să puteți acționa în fiecare zi.

10. Ascultați înregistrăti audio când călătoriți

Călătorim tot timpul. Ne deplasăm de acasă la serviciu sau la șscoală în fiecare zi. Folosiți timpul petrecut pe drum ascultând înregistrări audio, pentru a învăța lucruri noi. Dacă aveți propria afacere, ascultați discursurile persoanelor de succes și învățați de la ele. Dacă aplicați acest obicei timp de 5 ani, veți observa cât de profund vi se va schimba viața.

Tacticile pentru seară

11. Realizați un al doilea antrenament

productivitateRobin Sharma, autorul cărții "Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul", sugerează să facem de două ori pe zi exerciții, o dată după ce ne-am trezit și o dată după terminarea servicului sau a sarcinilor pe care le avem de realizat pe parcursul unei zile. Mișcarea fizică nu trebuie să vă consume mult timp - puteți face puțin jogging sau o plimbare prin grădină sau parc. Trebuie să vă încărcați cu energie și să vă limpeziți gândurile, iar exercițiile fizice vă vor ajuta în acest sens, deoarece corpul se oxigenează.

12. Citiți o carte timp de 30 de minute, înainte de culcare

Asemănător cu ascultarea înregistrărilor audio în timpul călătoriilor, va trebui să adoptați un obicei din a vă perfecționa constant. Dacă vă faceți timp să citiți 30 de minute zilnic, veți termina, în medie, 2 cărți pe lună. Iar în 3 ani, veți fi terminat 72 de cărți. Cu siguranță vă veți schimba viața și veți deveni mai bun în domeniul dumneavoastră de activitate.

13. Meditați pentru a avea o minte limpede și calmă

productivitateTehnica meditației ajută la limpezirea minții, la îmbunătățirea productivității și activează legea atracției. Puteți începe prin a petrece câteva minute meditând, în fiecare zi. Treptat, puteți crește durata meditației, făcând din aceasta un obicei.

14. Faceți-vă planuri și imaginați-vă ziua următoare

Dacă nu știți ce anume aveți de făcut, veți sfârși prin a vă consuma timpul într-un mod inutil și nu veți realiza nimic. Tot ceea ce trebuie să faceți este să notați ceea ce aveți de făcut în ziua care urmează și să vă imaginați cum o veți petrece. În momentul în care v-ați pregătit pentru ziua următoare, mintea dumneavoastră va fi pregătită, fiindu-i mai ușor să finalizeze sarcinile.

15. Dormiți suficient

Dacă sunteți de părere că aceste tactici vă consumă mult timp, puteți începe prin aplicarea câtorva dintre acestea, pentru început. Este foarte important, mai presus de orice, să dormiți suficient. Nu puteți fi o persoană productivă dacă vă simțiți epuizat, obosit sau adormit pe parcursul zilei. Succesul nu este un sprint, ci un maraton. Prin urmare, odihniți-vă suficient și nu renunțați până veți ajunge la destinație!

Sursa: pickthebrain.com
Sursa foto: isi-info.com - investopedia.com – timemanagementninja.com - itshealthtimes.blogspot.com -

Comentarii

Articole similare

Sfaturi pentru a reduce durerea de spate

Cu toţíi ne confruntăm la un moment dat în viaţă cu durerea de spate. Indiferent de  cauza apariţiei durerii de spate, aceasta este cu adevărat...

Beneficiile stretchingului

Stretchingul are o multitudine de beneficii. Dacă începeți un program de stretching, veți observa următoarele beneficii: diminuarea durerilor, creșterea nivelului de energie, îmbunătățirea flexibilității...

Cum prevenim apariția celulitei

Celulita reprezintă o problemă comună, majoritatea femeilor confruntându-se cu aceasta. Pe lângă alte cauze, celulita are și un factor ereditar, motiv pentru care eliminarea ei completă este...

Trucuri pentru picioare mai subțiri

Chiar dacă pare că mai este timp până la vară, niciodată nu este prea devreme să ne informăm pentru a obține aspectul pe care ni-l dorim. În plus, ar trebui să arătăm bine pe tot parcursul anului...

De ce sunteți mereu în întârziere și cum să schimbi asta

Dacă sunteți o persoană care întârzie mereu, există anumite motive din cauza cărora se întâmplă acest lucru. Dacă le identificați, puteți acționa pentru a le schimba. Dacă întâziați frecvent, poate fi...

Trucuri pentru a arăta bine fără machiaj

Un machiaj bine realizat poate ascunde orice defect, însă dorința tuturor femeilor este să arate bine și fără machiaj. Punând următoarele trucuri în practică, veți fi mulțumită de aspectul dumneavoastră și nu veți mai...
Publicitate