Home « Dezvoltare personală « 13 lucruri esenţiale pentru o viaţă fericită

13 lucruri esenţiale pentru o viaţă fericită

Adaugat pe 29 mai 2013

viata fericita Vă întrebaţi cum puteţi avea o viaţă fericită? Cu toţii ne dorim acest lucru. Fericirea este subiectivă - pentru anumite persoane fericirea se defineşte a fi o viaţă cu bogăţii, pentru altele echivalează cu dragostea adevărată, iar pentru anumite persoane fericirea înseamnî a avea trei mese pe zi.

Energia fericită din interior

Fericirea atrage fericire. Tristeţea atrage tristeţe. Dacă sunteţi tot timpul supăraţi şi vă simţiţi mizerabil, tot ceea ce vă înconjoară va părea la fel. Veţi atrage oameni nefericiţi şi veţi alunga fericirea.

Oricât de filosofic ar părea, energia pe care o emanaţi este şi energia pe care o primiţi înapoi. Dacă aveţi o energie pozitivă cu privire la perspectiva asupra lumii, viaţa dumneavoastră va fi pozitivă şi plină de fericire.

Dacă vă purtaţi cu adevărat frumos cu cei din jur, şi ei se vor purta la rândul lor frumos cu dumneavoastră. Dacă nu îi apreciaţi pe cei din jur sau dacă vă purtaţi frumos cu ei doar când aveţi nevoie de ajutorul lor, acele persoane se vor purta la fel cu dumneavoastră.

De ce avem nevoie pentru a fi fericiţi

1. Un partener sau o familie iubitoare

A avea pe cineva care să vă iubească necondiţionat este un aspect foarte important pentru a fi fericit. Oamenii simt nevoia de a fi iubiţi şi doriţi. Persoanele care au pe cineva cu care să împărtăşească momentele importante sunt mai fericiţi şi se simt împliniţi. Iubirea oferă un sens vieţii şi o face mai specială.

2. Un loc de muncă satisfăcător

În societatea actuală, locul de muncă ne defineşte ca persoane. Vă place jobul dumneavoastră? Sau lucraţi doar pentru banii pe care îi obţineţi? O mare parte din viaţă o petreceţi la serviciu, motiv pentru care trebuie să vă asiguraţi că vă place locul dumneavoastră de muncă, că viaţa dumneavoastră este plină de bucurii şi distracţii.

3. Câţiva prieteni buni

viata fericita Nu este necesar să aveţi foarte mulţi prieteni pentru a avea o viaţă fericită. Câţiva prieteni în care puteţi avea încredere şi pe care vă puteţi baza sunt de ajuns. În căutarea aspectelor pozitive din viaţa dumneavoastră, nu neglijaţi prieteniile adevărate. A vorbi cu prietenii la telefon sau a petrece momente speciale cu aceştia vă pot face să vă simţiţi pozitivi şi mai fericiţi.

Chiar dacă aveţi o relaţie deosebită cu partenerul de viaţă, amândoi trebui să vă faceţi timp să petreceţi câteva momente separat, să vă întâlniţi cu prietenii.

4. Un hobby sau o pasiune

Hobby-ul este unul dintre aspectele fericite care vă pot conferi un sentiment de împlinire şi de satisfacţie personală. Dacă nu aveţi un hobby, ar trebui să găsiţi unul, indiferent dacă este vorba de grădinărit, repararea maşinii sau informarea într-un domeniu anume. Un hobby pe care să îl realizaţi cu pasiune vă va conferi mai multă încredere şi vă va trezi interesul cu privire la alte aspecte decât cele uzuale, cotidiene.

5. Un somn bun, noaptea

Cel mai asedea nu se acordă importanţa cuvenită somnului, deşi lipsa unui somn odihnitor noaptea îşi pune amprenta asupra viaţii personale şi profesionale. Somnul ar putea părea supraevaluat, dar atunci când dormim mai puţin suntem mai lenţi şi mai morocănoşi întreaga zi.

Asiguraţi-vă că dormiţi cel puţin 7-8 ore în fiecare noapte. Vă veţi trezi plini de energie şi încântaţi de ziua care vă aşteaptă.

6. O aventură sau o vacanţă

Nu permiteţi vieţii să devină monotonă. Încercaţi cel puţin un lucru nou în fiecare săptămână sau mergeţi într-un loc nou din când în când. Indiferent de efortul pe care îl depuneţi pentru a avea un viitor mai bun, viaţa dumneavoastră va continua să fie aceeaşi dacă nu realizaţi activităţi captivante cât mai des.

Fericirea nu apare peste noapte. Încercaţi chiar începând din acest moment să o obţineţi!

7. Un venit sigur

viata fericita Banii sunt importanţi. Fără bani nu putem avea tot ceea ce ne dorim. Cu toate acestea, banii nu sunt totul. Fiţi activi şi asiguraţi-vă că aveţi un venit sigur în orice moment. Bogăţia este o stare de spirit. Când câştigaţi suficient pentru a avea viaţa pe care v-o doriţi, veţi mai fericiţi şi mai pozitivi.

8. Obiective

Fără a avea ţinte, obiective, am fi doar nişte animale fără niciun scop. Oamenii caută constant scopuri pentru fiecare lucru, indiferent dacă este vorba despre originea noastră sau despre sfârşit. Oamenii îşi stabilesc constant obiective - mai mici sau mai mari. Şi se străduiesc să le atingă.

De fiecare dată când veţi atinge un obiectiv, vă veţi simţi mai încrezători în propria persoană şi veţi avea o viaţă mai interesantă şi mai activă.

9. Exerciţii fizice

Deşi ar putea părea dificil la început, un antrenament cardio sau exerciţiile de întindere vă vor face să vă simţiţi mai bine în câteva luni.

Dacă faceţi mişcare în mod regulat, corpul va secreta hormonul fericirii şi vă veţi simţi energici şi fericiţi din interior. Iar aspectul exterior se va îmbunătăţi considerabil, veţi deveni mai atractivi. Şi ceea ce este cel mai important, dacă efectuaţi exerciţii regulat, vă veţi simţi mai împliniţi şi veţi acţiona cu determinare în viaţă.

10. Mâncare bună

Mâncarea este unul dintre aspectele care ne fac fericiţi şi ne ajută să apreciem viaţa mai mult. A găti împreună cu partenerul, a lua masa cu prietenii sau a merge într-un restaurant recent deschis poate fi întotdeauna o experienţă plăcută.

11. Gânduri pozitive

viata fericita Gândiţi-vă numai la lucruri pozitive - în caz contrar, vă veţi simţi frustraţi şi nefericiţi tot timpul. Nu trebuie să uitaţi experienţele neplăcute pe care le-aţi avut, dar nici nu trebuie să permiteţi ca acestea să vă afecteze viaţa.

Comparaţiile şi gelozia sunt gânduri negative care vă vor trage în jos. Încercaţi să vedeţi partea bună de fiecare dată şi veţi avea o perspectivă mult mai fericită asupra vieţii.

12. Pauză. Priviţi în jur. Apreciaţi

Lumea în care trăim este un loc minunat. Nu contează cât sunteţi de ocupaţi sau dacă aţi întârziat la serviciu. Apăsaţi butonul de pauză în viaţa dumneavoastră agitată şi bucuraţi-vă de lucrurile mărunte care vă atrag atenţia. Doar în momentul în care veţi putea aprecia frumuseţea care vă înconjoară, vă veţi putea aprecia propria viaţă şi vă veţi umple inima de o bucurie nelimitată.

13. Amintiri

Viaţa dumneavoastră nu este nimic altceva decât o colecţie de amintiri, nu uitaţi asta. În încercarea dumneavoastră de a obţine lucruri care vă aduc fericire într-un viitor îndepărtat, puteţi uita lucrurile fericite care vă înconjoară astăzi.

Puteţi numi zece experienţe deosebite pe care le-aţi avut în ultimii 2-3 ani? Dacă nu puteţi, înseamnă că aţi fost atât de preocupaţi să vă plănuiţi viitorul, încât aţi uitat de prezent. Învăţaţi să creaţi amintiri fericite de fiecare dată, indiferent de ce anume vă oferă viaţă în momentul respectiv.

Dacă doriţi să aveţi o viaţă fericită, amintiţi-vă aceste 13 lucruri tot timpul. Nu trebuie întotdeauna să aşteptaţi viitorul pentru a fi fericiţi. Vă aşteaptă foarte multă fericire - trebuie doar să vă pese suficient pentru a o primi în viaţa dumneavoastră.

Sursa: lovepanky.com - Sursa foto: bbessentials.com.au; coachnancylundy.com;

Comentarii

Articole similare

Sfaturi pentru a reduce durerea de spate

Cu toţíi ne confruntăm la un moment dat în viaţă cu durerea de spate. Indiferent de  cauza apariţiei durerii de spate, aceasta este cu adevărat...

Beneficiile stretchingului

Stretchingul are o multitudine de beneficii. Dacă începeți un program de stretching, veți observa următoarele beneficii: diminuarea durerilor, creșterea nivelului de energie, îmbunătățirea flexibilității...

10 obiceiuri care vă răpesc fericirea

Noi suntem rezultatul acțiunilor noastre. Obiceiurile zilnice ne influențează, acestea având o influență pozitivă sau negativă asupra noastră. Iată câteva exemple de obiceiuri...

15 tactici pentru a vă dubla productivitatea

Doriți să deveniți mai productivi? În continuare veți afla câte 5 acțiuni pe care trebuie să le realizați dimineața, după-amiaza și seara. Aplicând aceste 15 tactici, veți deveni mai eficient...

Trucuri pentru picioare mai subțiri

Chiar dacă pare că mai este timp până la vară, niciodată nu este prea devreme să ne informăm pentru a obține aspectul pe care ni-l dorim. În plus, ar trebui să arătăm bine pe tot parcursul anului...

Cum ne îmbunătățesc viața exercițiile fizice

Beneficiile exercițiilor fizice nu se rezumă numai la scădere în greutate și corp tonifiat. Este dovedit faptul că exercițiile fizice nu antrenează numai corpul, ci și creierul, îmbunătățind performanța acestuia...
Publicitate