Home « dietă « 12 alimente pentru detoxifierea ficatului

12 alimente pentru detoxifierea ficatului

Adaugat pe 15 aprilie 2014

detoxifierea ficatului Ficatul este un organ vital, deoarece controlează sinteza nutrienților în corp. Este un organ foarte puternic, fiind capabil să realizeze 500 de funcții diferite.

Din cauza nivelului ridicat de poluare din aer, corpul este expus unei cantități semnficative de poluanți. Toți aceștia sunt depozitați în ficat. Vă întrebați cum? Prin intermediul fluxului sanguin. Prin urmare, pentru funcționarea corectă a corpului, curățarea ficatului devine foarte importantă. Cu toate că medicamentele special concepute pentru curățarea ficatului reprezintă opțiunea cea mai eficientă, o dietă corectă adoptată zilnic ajută la menținerea unui ficat sănătos, care funcționează corect.

Printre alimentele benefice pentru detoxifierea ficatului se numără:

1. Usturoiul

Usturoiul este bogat în alicină (substanţă cu proprietăţi anticancerigene ), sulf și seleniu. Consumat regulat, usturoiul va avea efecte benefice asupra ficatului. Nu uitați că prin încălzire calitățile acestuia sunt distruse. Dacă nu puteți să îl consumați în stare naturală, puteți căuta usturoi sub formă de capsule.

(Citiți și "Importanţa usturoiului pentru sănătate")

2. Morcovii

detoxifierea ficatului Morcovii sunt bogați în vitamina A și sunt și foarte eficienți în curățarea ficatului. Morcovii conțin glutathione, o proteină care ajută la detoxifierea ficatului. Conțin, de asemenea, flavonoide și betacaroten. Încercați să consumați morcovi în stare naturală, pentru a vă bucura de toate beneficiile acestora.

(Citiți și "Morcovii - beneficii pentru sănătate")

3. Legumele cu frunze verzi

Cu toții știm că legumele sunt protectorii organismului uman. Acestea conțin clorofilă, responsabilă cu eliminarea toxinelor din fluxul sanguin. De asemenea, clorofila ajută la producerea și transportul bilei, contribuind astfel la fluxul constant în ficat. Puteți consuma legumele cu frunze verzi în stare naturală sau gătite.

4. Roșiile

O porție de roșii conține aproximativ 170 mg de glutathione, acestea fiind ideale pentru detoxifierea ficatului. Consumați roșiile proaspete, pentru a vă bucura pe deplin de beneficiile lor.

5. Nucile

Nucile conțin, de asemenea, glutathione și sunt o sursă excelentă de acizi grași omega 3, aceștia ajutând la detoxifierea ficatului și la buna funcționare a creierului. Presărați nuci peste salate sau consumați-le ca o gustare.

6. Asparagusul

detoxifierea ficatuluiAsparagusul este un diuretic natural. Poate fi consumat în stare naturală. De asemenea, extractul de asparagus este eficient în combaterea mahmurelii și în protejarea ficatului de toxinele prezente în alcool. Este un aliment ideal pentru detoxifierea ficatului.

7. Merele

Este adevărată zicala "Un măr pe zi ține doctorul departe". Acest fruct minune, nu numai că este bogat în nutrienți, dar este și un ingredient perfect pentru curățarea fluxului sanguin și a tractului digestiv.

8. Uleiul de măsline

Acest ulei ajută la curățarea ficatului dacă este consumat în cantități mici. Uleiul de măsline crează o bază de lipide, acestea absorbind toxinele din corp.

9. Cerealele integrale

În loc să consumați făină rafinată, optați pentru cerealele integrale. Acestea îmbunătățesc metabolismul în general, funcționarea ficatului și tratează congestia acestuia.

(Citiți și "O dietă corectă - grupele de alimente")

10. Legumele crucifere

detoxifierea ficatuluiConopida și brocoli conțin o cantitate mare de glucosinolate, această componentă îmbunătățind producerea de enzime în ficat.

11. Lămâile

Vitamina C ajută la absorbția toxinelor. Sucul de lămâie proaspăt stors îmbunătățește activitatea ficatului, dacă este consumat dimineața.

12. Turmenicul

Acesta este condimentul preferat al ficatului. Turmenicul ajută la detoxifierea ficatului prin susținerea enzimelor care elimină carcinogenii din organism. Încercați să îl consumați în stare naturală.

Consumați aceste legume și condimente și veți observa o îmbunătățire substanțială a digestiei și a circulației sângelui. Vizitați doctorul pentru a solicita un tratament pentru curățarea ficatului, cel puțin o dată pe an.

Sursa: stylecraze.com
Sursa foto: huffingtonpost.ca - mymostlyhealthylife.com -

Comentarii

Articole similare

Efectele diferitelor tipuri de droguri

Denumirea de drog se referă la orice substanță (cu excepția alimentelor și a apei) care, atunci când este consumată, afectează funcțiile fizice și psihice ale corpului...

Fructul Sharon (kaki) - beneficii pentru sănătate

Sharon sunt fructe exotice, cu un gust delicios, însă beneficiile acestora sunt mult mai numeroase. Printre acestea se numără abilitatea de a îmbunătăți vederea, reducerea semnelor îmbătrânirii...

Dieta pegan - cum slăbim sănătos

Dieta pegan reprezintă p combinație între dieta paleo și cea vegan. Urmată corect, dieta pegan poate reprezenta o altă opțiune pentru o alimentație sănătoasă, fără zahăr și alimente procesate...

Cum învingem pofta de dulce

Dacă aveți poftă de morcov sau de măr, e perfect. Dar dacă, asemenea majorității oamenilor, aveți pofte mai puțin sănătoase, urmați sfaturile de mai jos pentru a nu cădea pradă...

Chia - beneficii pentru sănătate

În limba Nahuatl 'chian' înseamnă 'uleios', de aici provenind numele semințelor chia. Semințele chia conțin fibre, proteine, grăsimi, calciu, magneziu...

Fructe permise persoanelor cu diabet (2)

Merele, cireșele, prunele negre și guava au beneficii multiple pentru persoanele bolnave de diabet. Alături de aceste fructe cu proprietăți deosebite, se numără și:
Publicitate