Home « Dezvoltare personală « 10 obiceiuri care vă răpesc fericirea

10 obiceiuri care vă răpesc fericirea

Adaugat pe 06 ianuarie 2015

obiceiuri negativeNoi suntem rezultatul acțiunilor noastre. Obiceiurile zilnice ne influențează, acestea având o influență pozitivă sau negativă asupra noastră. Iată câteva exemple de obiceiuri care vă vor răpi fericirea, dacă le permiteți:

1. Acordați atenție vieților altora, dar nu și vieții proprii

Nu vă mulțumiți cu poveștile de succes ale altor persoane, dacă ați uitat să făuriți propria poveste de succes. Analizați propria poveste și condimentați-o. Trebuie să știți că puteți deveni orice v-ați dori. Schimbări incredibile au loc în momentul în care vă hotărâți să acționați. Asta înseamnă să consumați mai puțin și să creați mai mult. Nu permiteți altor persoane să gândească, să vorbească sau să acționeze în locul dumneavoastră. Învățați să respectați și să folosiți propriile idei, pentru a da contur proprei povești.

Dacă vă doriți să trăiți la înălțime, va trebui să eliminați aspectele care vă țin în loc, care vă consumă timpul inutil și să păstrați doar ceea ce vă va propulsa spre atingerea scopurilor dumneavoastră. Dedicați-vă zilnic cât mai mult timp pentru a realiza ceea ce v-ați propus. Dacă vă place ceea ce faceți și depuneți suficient efort, veți obține tot ceea ce vă doriți.

2. Așteptați momentul perfect

Nu credeți în mitul momentului perfect. Momentele nu sunt perfecte, ele sunt cum le percepem noi. Mulți oameni așteaptă ca stelele să se alinieze pentru a realiza ceea ce și-au propus. Momentul perfect, oportunitatea perfectă, dispoziția perfectă etc. E timpul să vă treziți! Starea de perfecțiune este un mit! Nu există.

Abilitatea dumneavoastră de a vă atinge potențialul maxim constă dorința de a face față imperfecțiunii. Veți atinge succesul nu prin găsirea momentului perfect, ci prin utilizarea imperfecțiunilor viețiiîn favoarea dumneavoastră.

3. Lucrați doar pentru a primi un salariu

obiceiuri negativeA lucra fără interes echivalează cu închisoarea. Chiar dacă nu sunteți super-pasionat de serviciul dumneavoastră, trebuie să fiți cel puțin interesat de el. Când aveți un stil de viață în care munca vă face să suferiți zilnic, doar pentru a vă putea achita facturile, vă veți dori să trăiți vieților altor persoane. Gândiți-vă la aceste aspecte. Munca ocupă o mare parte din timpul dumneavoastră. Nu totul se rezumă la bani. Gândiți-vă la propria persoană. Când aveți un serviciu care vă definește, atunci vă veți simți împlinit.

Încă ceva: dacă sunteți interesat de propriul serviciu, ceea ce faceți va fi de calitate și veți fi cu adevărat fericit. Nu rămâneți într-un loc doar pentru un salariu. Încercați mai multe variante, până identificați ceea ce vă face plăcere să lucrați.

4. Aveți sentimente de ură

Așa cum a spus Martin Luther King Jr, "Întunericul nu poate fi alungat de întuneric. Numai lumina poate. Ura nu poate fi alungată de ură. Doar dragostea poate." Atunci câne avem sentimente de ură, acestea preiau controlul. Uităm de ce urâm, uităm ce urâm sau pe cine urâm - doar urâm pentru că așa ne-am obișnuit. În cele din urmă vom ajunge să urâm propria persoană.

Persoanele și lucrurile pe care le urâm ocupă un loc permanent în inima și mintea noastră. Astfel, dacă vreți să eliminați ceva sau pe cineva din mintea dumneavoastră, va trebui să eliminați întâi sentimentul de ură. Deconectați-vă, mergeți mai departe și nu vă uitați în urmă.

5. Aveți permanent temeri și griji

Dacă o să gândiți la un moment dat la trecutul dumneavoastră, veți realiza că aproape nicio grijă sau teamă nu s-a adeverit - acestea au fost complet nefondate. Câte oportunități de a fi fericit ați pierdut doar pentru că v-ați făcut griji sau ați nutrit gânduri negative? Chiar dacă nu mai puteți acționa asupra trecutului, puteți să schimbați viitorul.

obiceiuri negativeVa trebui să învățați să renunțați la anumite lucruri care vă apasă. Lăsați-le în urmă. Nu vă puenți singuri cătușe la glezne. Este incredibil de ușor să vă bucurați de propria viață chiar din acest moment, indiferent de situație. Trebuie doar să renunțați la tot ce vă trage în jos.

Renunțați la griji și temeri, la furie și gelozie, cât și la nevoia de a avea mereu dreptate și de a-i controla pe alții. Renunțați la pretenții, la nevoia de a fi totul pe placul dumneavoastră. În momentul în care veți aprecia orice lucru pentru ceea ce este, atunci viața va deveni foarte satsifăcătoare.

6. Lăsați dificultățile să vă copleșească

O zi proastă este o zi proastă. Nu o percepeți într-un mod exagerat. Momentele grele vor afecta inevitabil viața și serviciul dumneavoastră, însă nu trebuie să le permiteți să schimbe ceea ce sunteți sau încotro vă îndreptați. Acceptați eșecurile, faceți schimbările necesare, dar nu permiteți ca acestea să pună stăpânire pe viața dumneavoastră.

În fiecare zi avem ceva de învățat. Avem posibilitatea să avansăm spre ceea ce ne-am propus, dacă facem alegerile potrivite în acest sens.

7. Căutați mereu fericirea efemeră

În viață există două tipuri de fericire: efemeră și de durată. Fericirea efemeră derivă din confortul material, în timp ce fericirea de durată este obținută prin îmbunătățirea graduală a gândirii. La prima vedere poate este greu să le deosebim pe cele două, dar cu trecerea timpului vom observa că fericirea de durată este cu mult superioară.

obiceiuri negativeBucuria de durată se menține atât în momentele plăcute, cât și în cele dificile, deoarece mintea rămâne limpece și încrezătoare. Pe de altă parte, când situațiile dificile ne pun la încercare, niciun confort fizic, oricât de elaborat ar fi, nu ne va menține fericiți pentru un timp îndelungat.

8. Încercați prea mult, dintr-o dată

Dacă vă doriți să schimbați lumea, începeți cu lumea care vă înconjoară. Este aproape imposibil să realizați imediat o schimbare de dimensiuni colosale, iar a încerca acest lucru poate fi destul de stresant. Cu toate acestea, puteți contribui la schimbarea vieții altei persoane, începând cu cineva apropiat dumneavoastră.

9. Permiteți altei persoane să vă rănească

Uneori este mai bine să renunțăm la anumite persoane, nu pentru că nu ne-ar păsa de acestea, ci pentru că lor nu le pasă. Dacă o persoană vă rănește des, acceptați faptul că acesteia nu-i pasă de dumneavoastră. Este un adevăr greu de acceptat, însă este necesar. Nu mai irosici nicio secundă din propria viață încercând să le dovediți ceva.

10. Supraestimeți importanța atractivității fizice

A vă simți atras de o persoană doar datorită aspectului fizic este ca și cum ați alege o mâncare după culoare, nu după gust. Nu are niciun sens. Caracteristicile invizibile, nepalpabile determină atracția de durată.

Sursa: apeaceful-warrior.blogspot.in/
Sursa foto: fc02.deviantart.net – i.telegraph.co.uk – lenmallen.com - examinedexistence.com/

Comentarii

Articole similare

Semne că a venit timpul să vă dați demisia

Sunteți permanent stresat de serviciul dumneavoastră? La serviciu simțiți că nu este locul potrivit pentru dumneavoastră? Ați avut parte de abuz verbal la serviciu? Conform experților acestea sunt...

Cum prevenim apariția celulitei

Celulita reprezintă o problemă comună, majoritatea femeilor confruntându-se cu aceasta. Pe lângă alte cauze, celulita are și un factor ereditar, motiv pentru care eliminarea ei completă este...

Cauzele unui sistem imunitar slăbit

O multitudine din obiceiurile zilnice fac rău sistemului imunitar. Dacă înlăturați sau diminuați aceste aspecte, veți observa o îmbunătățire a sănătății dumneavoastră...

Alimente bogate în zinc

Zincul reprezintă unul dintre mineralele esențiale de care corpul nostru are nevoie - este prezent în aproape fiecare celulă a corpului. Zincul are un rol important în acțiunea enzimelor, acestea inițializând...

Cum controlăm gândurile negative

Terapia cognitiv-comportamentală reprezintă o formă de psihoterapie care are ca obiectiv stabilirea de modele cu privire la modul de a gândi, comportamente și emoții...

Semne timpurii ale sarcinii

Vă întrebați dacă sunteți însărcinată? Iată câteva semne prin care corpul vă informează că sunteți însărcinată - înaintea oricărui test de sarcină. Dacă aveți sânii mai sensibili...
Publicitate