Home « tratamente « 10 modalități pentru a îmbunătăți dispoziția

10 modalități pentru a îmbunătăți dispoziția

Adaugat pe 05 martie 2014

buna dispozitie Dacă doriți să vă îmbunătăți starea de spirit există câteva modalități care dau rezultate într-un timp foarte scurt. Atunci când vă simțiți trist, evitați să vă petreceți timpul în fața televizorului, consumând alimente nesănătoase. Iată câteva modalități prin care putețu depăși momentele dificile:

1. Ascultați muzica preferată

Indiferent dacă starea dumneavoastră de spirit este cauzată de o despărțire sau de o notă mică, există melodii pentru fiecare emoție. Dacă aveți tendința să ascultați melodii care au mesaj asemănător cu sentimentele dumneavoastră, se recomandă să ascultați melodii cu un mesaj opus. Nu veți depăși cu ușurință un moment dificil dacă ascultați melodii care transmit un mesaj negativ, deprimant.

Creați o listă cu muzică înălțătoare, care transmite un mesaj pozitiv, pentru a vă îmbunătăți dispoziția.

2. Faceți mișcare

buna dispozitie Exercițiile fizice reprezintă un lucru greu de realizat atunci când sunteți deprimat, dar s-a dovedit științific că acestea îmbunătățesc dispoziția. Exercițiile fizice au efecte pozitive asupra sănătății și declanșează eliberarea de endorfine în creier, ceea ce are ca efect o stare de spirit mai bună în următoarele 12 ore.

Exercițiile pot fi simple, cum ar fi o plimbare sau întinderi, putând fi incluse și exerciții mai intense, cum ar fi alergatul sau kickboxingul. Important este să vă ridicați și să faceți mișcare!

3. Vorbiți despre starea dumneavoastră de spirit

Atunci când aveți o problemă sau o provocare, de obicei doriți să ascundeți ceea ce vă deranjează. Însă această atitudine nu este recomandată, deoarece va prelungi sentimentele negative.

De multe ori depășim situația mai ușor dacă ne exprimăm sentimentele cu voce tare și ascultăm și părerile celor din jur. Chiar dacă situația prin care treceți este dificilă, vă veți simți mai bine știind că aveți un prieten care vă susține.

4. Mâncați ciocolată neagră

buna dispozitie Calmați-vă pofta de dulce cu o variantă sănătoasă și delicioasă – ciocolata neagră.

Beneficiile pentru sănătate ale ciocolatei negre sunt numeroase, aceasta fiind bogată în fibre, fier și magneziu. Ciocolata neagră conține și o cantitate semnificativă de antioxidanți, ceea ce determină eliberarea de endorfine și serotonină. Endorfinele conferă o stare de bine, iar serotonina are efect antidepresiv.

5. Zâmbiți (chiar dacă simțiți că nu puteți)

Zâmbiți, chiar dacă sunteți foarte supărat. S-a demonstrat științific că veți fi mai bine dispus.

Pentru a avea rezultate optime, practicați "zâmbetul Duchenne": un zâmbet în care colțurile gurii să fie orientate în sus, iar mușchii din jurul ochilor să fie contractați. Această expresie trebuie menținută 30 de secunde. Vă puteți simți ridicol la început, însă metoda dă rezultate!

6. Jucați-vă cu animalele

buna dispozitie Dacă aveți un animăluț acasă, petreceți ceva timp cu acesta. Nu degeaba sunt numite "cei mai buni prieteni ai omului".

Studiile arată că dacă mângâiați un cățel timp de 15 minute, se eliberează proactină, oxitocină și serotonină, acești hormoni fiind responsabili de buna-dispoziție. Studiile au avut aceleași rezultate și în cazul în care s-au folosit alte animale pentru analiză.

7. Exprimați-vă

Realizați o activitate care vă face plăcere: pictați, scrieți îtr-un jurnal, citiți o carte captivantă sau redecorați. Veți învinge emoțiile negative prin realizarea de activități prin care vă exersați creativitatea.

8. Râdeți

Râsul, la fel ca zâmbetul, are un impact covârșitor asupra stării de spirit. Accesați un site cu povestiri amuzante sau urmăriți un videoclip amuzant pe Youtube pentru a vă îmbunătăți instant dispoziția.

9. Înconjurați-vă de persoane pozitive

buna dispozitie Modul în care se poartă alte persoane este contagios.

Nu vă înrăutățiți dispoziția înconjurându-vă de persoane care gândesc negativ. Comunicați cu persoane cu o perspectivă pozitivă asupra vieții pentru a vă fi mai ușor să vă reveniți.

10. Schimbați ceea ce simțiți

Acest pas este probabil cel mai important. "Fericirea este o alegere."

În momentul în care identficați gândurile negative, opriți lanțul acestor idei pesimiste. Căutați în schimb partea pozitivă a situației. Din fiecare experiență negativă se poate învăța ceva pozitiv - ați acumulat mai multă experiență, vă veți descurca mai bine pe viitor etc.

Sursa: collegefashion.net
Sursa foto: skinnyms.com - stern-apotheke-berlin.de - queencicada.com - purinaone.com - worldhealth.net

Comentarii

Articole similare

10 obiceiuri care vă răpesc fericirea

Noi suntem rezultatul acțiunilor noastre. Obiceiurile zilnice ne influențează, acestea având o influență pozitivă sau negativă asupra noastră. Iată câteva exemple de obiceiuri...

Știința fericirii

Cu toții am putea fi mai fericiți dacă am fi pe deplin mulțumiți de viețile noastre. Dacă doriți să aflați știința fericirii și cum puteți fi mai fericit, informațiile următoare...

Remedii pentru depresia sezonieră

Tratamentele pentru tulburările afective sezoniere pot include terapia cu lumină, medicamente sau psihoterapie. Dacă suferiți de tulburare bipolară, medicul va decide dacă se poate recomanda...

13 lucruri esenţiale pentru o viaţă fericită

Vă întrebaţi cum puteţi avea o viaţă fericită? Cu toţii ne dorim acest lucru. Fericirea este subiectivă - pentru anumite persoane fericirea se defineşte a fi o viaţă cu bogăţii, pentru altele echivalează cu...

Beneficiile mersului pe bicicletă

Există foarte multe beneficii asociate cu mersul pe bicicletă. Printre acestea se numără...

Beneficiile surprinzătoare ale sărutului

Cu toţii ne gândim la sărut ca fiind o plăcere socială, un final potrivit pentru o întâlnire sau o modalitate de a ne conecta cu o persoană. Dar sărutul are mult mai multe beneficii în afară de cele evidente...
Publicitate