Home « cosmetică « 10 modalități de a calma gâtul iritat

10 modalități de a calma gâtul iritat

Adaugat pe 08 ianuarie 2014

gat iritatGâtul inflamat poate fi primul semn de răceală, un efect secundar al corzilor vocale tensionate sau poate indica probleme mai seriase (precum o infecție streptococică).

Indiferent de cauză, prima preocupare este eliminarea rapidă a durerii. Puteți fi tentat să mergeți la medic, însă există remedii rapide în fiecare casă.

Antiinflamatorii

Unul din remediile eficiente în tratarea durerilor în gât este reprezentat de antiinflamatorii nesteroidiene. Aceste medicamente calmeaza durerea și sunt antiinflamatorii, motiv pentru care vă veți simți mai bine după ce le-ați administrat.

Gargară cu apă și sare

Studiile au arătat că gargara cu apă călduță amestecată cu sare ajută la reducerea inflamării gâtului și la înlăturarea surplusului de mucus, eliminându-se astfel bacteriile și alți agenți iritanți. Doctorii recomandă să se amestece jumătate de linguriță de sare într-un pahar cu apă. Dacă gustul sărat este prea neplăcut pentru dumneavoastră, puteți adăuga puțină miere.

Dropsuri și spray-uri

Consumul de dropsuri stimulează producerea de salivă, ceea ce contribuie laa menținerea umidității gâtului. Este de preferat să optați pentru dropsuri care conțin ingrediente cu efect răcoros și de amorțire.

De asemenea, există spray-uri cu aceleași efecte. Acestea nu vă ajută să luptați împotriva inflamației sau a răcelii, dar reduce durerea temporar.

Siropul de tuse

Chiar dacă nu tușiți (încă), siropul de tuse ajută la diminuarea temporară a durerii. Dacă trebuie să mergeți la serviciu, alegeți un sirop care nu produce somnolență.

Lichide

Hidratarea este foarte importantă atunci când sunteți bolnav și aveți gâtul iritat sau inflamat. Astfel, membranele mucoase rămân hidratate și capabile să combată bacteriile și anumiți alergeni.

Ceaiuri

O ceașcă de ceai de plante călduț ajută la calmarea gâtului inflamat. Ceaiul verde, negru și cel alb conțin foarte mulți antioxidanți care ajută sistemul imunitar să lupte împotriva infecțiilor. Pentru mai multe beneficii, adăugați o linguriță de miere – are proprietăți antibacteriene, ajutând la o însănătoșire mai rapidă.

Supă de pui

gat iritatUn remediu foarte cunoscut pentru răceli, care ajută la calmarea durerilor în gât. Atât sarea, cât și nutrienții din supă vă vor ajuta să luptați împotriva răcelii.

Odihna

Nu reprezintă soluția cea mai rapidă, însă odihna ajută în lupta cu infecția care cauzează inflamarea gâtului.

Antibiotice

În 10% dintre cazuri, durerea în gât este cauzată de o infecție bacteriană, cum ar fi Streptococcus pyogenes. Însă, antibioticele trebuie administrate doar în această situație – testele efectuate de către doctor vor stabili dacă este cazul. Dacă se iau antibiotice pentru durerea în gât cauzată de un virus, nu vor avea niciun efect.

Sursa: health.com
Foto: www.fliptime.co.uk

Comentarii

Articole similare

Remedii naturale pentru răceală

Răceala poate fi tratată prin intermediul medicamentelor, însă există și foarte multe remedii naturale, extrem de eficiente. Acestea scurtează durata răcelii și previn apariția acesteia pe viitor...

15 tactici pentru a vă dubla productivitatea

Doriți să deveniți mai productivi? În continuare veți afla câte 5 acțiuni pe care trebuie să le realizați dimineața, după-amiaza și seara. Aplicând aceste 15 tactici, veți deveni mai eficient...

Cum prevenim apariția celulitei

Celulita reprezintă o problemă comună, majoritatea femeilor confruntându-se cu aceasta. Pe lângă alte cauze, celulita are și un factor ereditar, motiv pentru care eliminarea ei completă este...

Alimente care luptă împotriva inflamației

Inflamația este o funcție necesară a sistemului imunitar, însă uneori nu mai funcționează corect. Nivelul crescut al inflamației poate dăuna corpului. Se consideră că anumite boli precum artrita reumatoidă...

Trucuri pentru picioare mai subțiri

Chiar dacă pare că mai este timp până la vară, niciodată nu este prea devreme să ne informăm pentru a obține aspectul pe care ni-l dorim. În plus, ar trebui să arătăm bine pe tot parcursul anului...

Remedii eficiente pentru sughiț

Cu toții ne confruntăm cu sughițul la un moment dat. Ținutul respirației numărând pănă la 10, sau un pahar de apă au uneori efect. În acest articol veți găsi mai multe remedii eficiente, însă...
Publicitate