Home « Relaţii « 10 lucruri mărunte care distrug o relație

10 lucruri mărunte care distrug o relație

Adaugat pe 15 ianuarie 2014

aspecte care distrug relatiileTreburile casnice

Când vine vorba despre al cui este rândul să spele vasele, apare un conflict între două personalități diferite. Dr. Karyn Gordon, un expert în relațiile de cuplu, susține că există 16 tipuri de personalități și doar jumătate din acestea sunt orientate spre organizare, structurare și curățenie.

Datorită faptului că extremele se atrag, unul dintre parteneri poate fi foarte îngrijit, iar celălalt să nici nu se gândească la curățenie. Dr. Gordon sugerează să explicați partenerului de ce curățenia este atât de importantă pentru dumneavoastră și să îi spuneți cu calm să participe la această activitate.

Alegerea restaurantului de către aceeași persoană de fiecare dată

Anumite persoane se pricep mai bine în alegerea filmelor sau restaurantelor, motiv pentru care acea persoană ar fi desemnată să facă alegerile. Dacă nu acesta este motivul pentru care partenerul face mereu aceste alegeri, este posibil ca acesta să fie dominant și să aibe probleme cu nevoia de a controla. Trebuie totuși să spuneți ce anume vă deranjează. Este posibil ca partenerul să nu își dea seama.

aspecte care distrug relatiileFaceți mereu ceea ce vreți (sau invers)

Uneori se întâmplă să aveți planuri diferite, neavând prea mult timp de petrecut împreună. Este important să fiți sincer cu partenerul și să explicați dacă deciziile lui vă deranjează. În caz contrar, aceste nemulțumiri pot duce la apariția unui comportament pasiv-agresiv și la resentimente. Dr. Gordon explică: "Atunci când se simt amenințați și neimportanți, oamenii devin foarte atașați și disperați."

Uitarea datelor importante

Uneori poate fi vorba despre felul cum am fost crescuți. Familia dumneavoastră făcea o mare sărbătoare din aniversări, zile de naștere etc? Unele persoane au crescut în familii care nu acordau atenție acestor evenimente. Astfel, unele persoane nu uită anumite date, dar pur și simplu nu simt că ar trebui să sărbătorească așa cum se așteaptă alte persoane. Trebuie să explicați partenerului care sunt așteptările dumneavoastră și puteți realiza un calendar comun unde să notați datele importante.

aspecte care distrug relatiileNiciunul nu spune "Salut" sau "La revedere"

Și aici se aplică ceea ce am văzut la părinți în copilărie. Au avut orare foarte încărcate și diferite, neavând timp de un "Ne vedem mai tărziu"? Aceste comportament ne rămâne întipărit și îl imităm când suntem adulți. De asemenea, multe cupluri pierd în timp obiceiul de a se săruta sau îmbrățișa, din cauză că sunt distrași de alte lucruri, cum ar fi verificarea email-ului sau a telefonului atunci când vin de la serviciu.

Nu arătăm suficientă afecțiune

Alt comportament învățat de la cei din jur. Dacă doriți mai multă afecțiune din partea partenerului, începeți să îl încurajați treptat. Țineți-vă de mână în timp ce vă uitați la TV sau când vă plimbați. Dacă nu vă simțiți conectat cu partenerul, ar putea fi vorba despre ceva mai profund și ar trebui să discutați despre acest aspect.

aspecte care distrug relatiileNu comunicați în timpul zilei

Nu trebuie să vă îngrijorați dacă partenerul nu vă răspunde la sms sau email - ar putea avea un program foarte încărcat la serviciu. Dar dacă se întâmplă de fiecare dată la fel, ar trebui să discutați cu partenerul și puteți stabili un timp rezonabil când să discutați pe parcursul unei zile.

Dacă sunteți prea intruziv

Soțul/ soția și-a lăsat contul de Facebook deschis. Îi verificați mesajele? Chiar dacă nu aveți secrete unul față de celălalt, puteți avea opinii diferite cu privire la anumite aspecte personale cum ar fi email-ul sau contul de Facebook. Dacă cel care verifică mail-ul și conversațiile personale ale partenerului nu înțelege că este vorba despre spațiul personal al celuilalt, înseamnă că are probleme cu încrederea în partener.

aspecte care distrug relatiileSarcasmul

Poate vi se pare amuzant ceea ce spuneți sau felul cum o spuneți, dar partenerul poate interpreta diferit tonul tăios. Sarcasmul poate indica un complex de superioritate. Atunci când se ajunge la vorbe jignitoare sau umilitoare, trebuie să discutați despre această problemă de caracter cu partenerul.

Scrierea lucrurilor personale pe site-urile de socializare

Atitudinea pe care o aveți cu privire la site-urile de socializare este diferită - dacă sunteți introvertit sau extrovertit. Un introvertit este de părere că exprimarea în public a problemelor dintr-o relație este supărătoare. În schimb, un extrovertit nu poate înțelege de ce ar reprezenta o problemă expunerea problemelor personale. Dacă nu doriți să scrieți despre lucrurile personale pe site-urile de socializare, stabiliți acest lucru cu partenerul.

Sursa: redbookmag.com
Sursa foto: thenegotiationblog.com - lifestyle.msn.co.nz

Comentarii

Articole similare

De ce înșeală bărbații

Vă întrebați ce anume determină bărbații să înșele partenerele? Există o multitudine de motive. Oricât de mult ne-ar displacea să recunoaștem, bărbații au un instinct natural...

Compatibilitatea în dragoste

Pentru a calcula dacă sunteți sau nu compatibil în dragoste cu o altă persoană, există mai mulți factori pe care trebuie să îi analizați. Este important să țineți seama de acești factori, înainte de a...

Cum facem un bărbat fericit

Vă doriți să fiți femeia perfectă pentru bărbatul dumneavoastră? Iată ce își dorește de la dumneavoastră și cum puteți să îl faceți fericit, respectând câțiva pași simpli. O relație...

Lucruri pe care oricine ar trebui să le cunoască despre o relație

1. Trebuie să apreciați aceleași valori. Dacă aveți opinii diferite despre Coldplay sau dacă mergeți la somn la ore diferite, este în regulă. Însă, nicio relație nu poate supraviețui pe termen lung dacă...

Primele lucruri pe care o femeie le observă la un bărbat

Prima impresie se realizează în câteva momente, însă aceasta poate prezice viitorul unei relații. Iată ce observă femeile prima dată când întâlnesc un bărbat...

Este partenerul dumneavoastră predispus la infidelitate?

În urma studiilor efectuate, s-a constatat că 50-60% dintre bărbații însurați și-au înșelat cel puțin o dată partenerele de viață. Vreți să știți cum identificați un soț infidel? Iată 10 semne care pot indica faptul că vă poate înșela...
Publicitate